INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19870537 Bezoekers
14 Bezoekers online
Sambel goreng-telor: Van 4 of 5 eieren maakt men een omelet.
De omelet wordt in kleine vierkantjes gesneden en met de bereide saus overgoten.
Sambel telor: 4 a 5 hardgekookte eieren.
U hebt nodig:
4 of 5 flinke eieren
4 siungs bawang-putih (teentjes knoflook)
½ eetlepel fijngesneden sereh
½ theelepel suiker
1 theelepel rauwe terasi
1 hele en een fijngesneden lombok
1 eetlepel - asem of jeruk- water
½ kopje santen
zout
boter of olie
kelapa olie (kokosolie)
5 kemiries
5 schijfjes laos
De kemiries stampt u met al de kruiden, behalve de fijngesneden lombok, fijn.
Daarna bakt u het even op en doet u er het asem- of jeruk water bij.
Dit laat u samen koken en doet u er de santen erbij en de fijngesneden lombok erbij en laat het doorkoken tot het een dik papje is geworden.
Deze saus giet u over de omelet partjes of over de hardgekookte eieren die netjes in partjes op een schaal worden geserveerd.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage