Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18026141 Bezoekers

 26 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sambel-goreng dadar of Sambel telor

Sambel goreng-telor: Van 4 of 5 eieren maakt men een omelet.
De omelet wordt in kleine vierkantjes gesneden en met de bereide saus overgoten.

Sambel telor: 4 a 5 hardgekookte eieren.

U hebt nodig:

4 of 5 flinke eieren
4 siungs bawang-putih (teentjes  knoflook)
½ eetlepel fijngesneden sereh
½ theelepel suiker
1 theelepel rauwe terasi
1 hele en een fijngesneden lombok
1 eetlepel - asem of jeruk- water
½ kopje santen
zout
boter of olie
kelapa olie (kokosolie)
5 kemiries
5 schijfjes laos

De kemiries stampt u met al de kruiden, behalve de fijngesneden lombok, fijn.
Daarna bakt u het even op en doet u er het asem- of jeruk water bij.  
Dit laat u samen koken en doet u er de santen erbij en de fijngesneden lombok erbij en laat het doorkoken tot het een dik papje is geworden.
Deze saus giet u over de omelet partjes of over de hardgekookte eieren die netjes in partjes op een schaal worden geserveerd.

telur dadarsambel telor


Creatie datum: 06/03/2017 10:37
Categorie: - Eiergerechten
Pagina gelezen 7097 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië