INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19880930 Bezoekers
54 Bezoekers online
U hebt nodig:
Een half kooltje witte kool
4 lepels fijngesneden uien
6 siung bawang putih (teentjes knoflook
1 lepel fijngesneden serai (sereh, citroengras)
5 schijfjes laos
8 afgekookte in de lengte doorgesneden lomboks
Theelepeltje zout
Klein kopje santen (kelappa, kokosmelk)
Olie
De afgekookte lombok worden met de kruiden fijngestampt en daarna in een klein beetje olie opgebakken. Dan voegt u de fijngesneden kool toe. De santen doet u erbij als het gerecht een beetje opgebakken is en u laat het gerecht in een afgestloten pan gaar stoven.
U kunt er, desgewenst, verse garnalen bijdoen. Mocht u dit doen dat voegt u een beetje citroensap toe
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage