Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17901820 Bezoekers

 18 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Tumis kubis (kool andijvie, taugé)

U hebt nodig:

Een half kooltje witte kool
4 lepels fijngesneden uien
6 siung bawang putih (teentjes knoflook
1 lepel fijngesneden serai (sereh, citroengras)
5 schijfjes laos
8 afgekookte in de lengte doorgesneden lomboks
Theelepeltje zout
Klein kopje santen (kelappa, kokosmelk)
Olie

De afgekookte lombok worden met de kruiden fijngestampt en daarna in een klein beetje olie opgebakken. Dan voegt u de fijngesneden kool toe. De santen doet u erbij als het gerecht een beetje opgebakken is en u laat het gerecht in een afgestloten pan gaar stoven.
U kunt er, desgewenst, verse garnalen bijdoen. Mocht u dit doen dat voegt u een beetje citroensap toe

tumis kubis


Creatie datum: 06/03/2017 11:33
Categorie: - Groentengerechten
Pagina gelezen 4178 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië