Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17909800 Bezoekers

 15 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Kipgerechten - Ayam Pangang

U hebt nodig:

Een jong haantje
1 lepel fijngehakte peterselie
5 fijngehakte uitjes
1 theelepel zout
¾ Theelepel peper
Boter

Het haantje wordt op de borst opengesneden en daarna in tweeën open gesneden. U wrijft het met de bovenstaande kruiden in en roostert het, met veel boter, boven een zacht vuurtje aan beide kanten bruin.

De saus
3 a 4 zeer fijngehakte uitjes
Een handvol fijngehakte peterselie
Een lepel aangemaakte mosterd
Een lepel slaolie
½ Kopje azijn

De uien, peterselie, mosterd en slaolie roert u goed door elkaar en lengt het aan met de azijn. Dit mengsel giet u vervolgens over de ayam panggang

Ayam Pangang


Creatie datum: 08/03/2017 08:26
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 6259 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië