Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17975472 Bezoekers

 10 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Kipgerechten - Yam abon-abon

U hebt nodig:

Een jonge kip
2 lepels asem (tamarinde)
Water
Zout
Boter of kelapa olie (kokos olie)

De kip wordt gaar gekookt en het vlees daarna in lange repen ervan afgescheurd. Hoe fijner de repen, hoe beter.
De asem wordt met water tot een papje gemaakt en met een beetje zout naar smaak vermengd. U wrijft het vlees hiermee goed in om het vervolgens in hete boter of olie krokant gebakken.


Creatie datum: 08/03/2017 08:28
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 4782 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië