INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19940923 Bezoekers
41 Bezoekers online
Een vette kip (biologisch is de beste)
1 Lepel ketumbar
½ Lepel jinten
¼ Geraspte kelapa (kokos)
1 Lombok (peper)
1 Thee lepel terasi
3 Lepels fijngesneden uien
3 Schijfjes kunyit
½ Lepel fijngesneden sereh
1 à 2 Kopjes santen (kokosmelk zie kelapa
2 Jeruk-purut schillen
Zout naar smaak
Boter of olie
2 Lepels asem water
Om een lekkere authentieke saté op tafel te zetten doet u het volgende:
De kip wordt aan stukken gesneden, de borst, poten en verdere stukken, waar botten zijn, worden geslagen zodat de botten vermorzeld worden. Dan worden de stukken even afgekookt.
U stampt de kruiden in een cobek (vijzel) fijn en u fruit ze even in de boter of olie. Daarna doet u de santen en de jeruk-purut schillen erbij. Op het laatst doet u de stukken kip en het asemwater erbij.
U kookt dit alles samen op tot alles bijna droog is. Vervolgens neemt u de saté stokjes en rijgt u de kippen stukjes aan de stokjes. Vervolgens poft u ze en besprenkel ze met de overgeschoten saus tot alles gaar is.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage