Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19387142 Bezoekers

 39 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Saté ayam tusuk I (kip balletjes aan een stokje)

Nodig:

Een vette kip (biologisch is de beste)
1 Lepel ketumbar
½ Lepel jinten
¼ Geraspte kelapa (kokos)
1 Lombok (peper)
1 Thee lepel terasi
3 Lepels fijngesneden uien
3 Schijfjes kunyit
½ Lepel fijngesneden sereh
1 à 2 Kopjes santen (kokosmelk zie kelapa
2 Jeruk-purut schillen
Zout naar smaak
Boter of olie
2 Lepels asem water


Om een lekkere authentieke saté op tafel te zetten doet u het volgende:

De kip wordt aan stukken gesneden, de borst, poten en verdere stukken, waar botten zijn, worden geslagen zodat de botten vermorzeld worden. Dan worden de stukken even afgekookt.
U stampt de kruiden in een cobek (vijzel) fijn en u fruit ze even in de boter of olie. Daarna doet u de santen en de jeruk-purut schillen erbij. Op het laatst doet u de stukken kip en het asemwater erbij.
U kookt dit alles samen op tot alles bijna droog is. Vervolgens neemt u de saté stokjes en rijgt u de kippen stukjes aan de stokjes. Vervolgens poft u ze en besprenkel ze met de overgeschoten saus tot alles gaar is.

satestokjessate ayam tusuksate ayam tusuk


Creatie datum: 08/03/2017 08:47
Categorie: Recepten, Gerechten - Kipgerechten
Pagina gelezen 4177 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië