Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17906912 Bezoekers

 35 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Saté ayam tusuk II

U hebt nodig:

Een vette kip
Boter of olie
Kecap manis  (zoet)
Peper
½ Theelepel zout
Sap van 1 jeruk nipis of pecel (citroen)

Het vlees van de kip wordt ingewreven met zou en peper en aan dobbelsteentjes gesneden en aan de stokjes geregen. U kunt hiervoor wel kipfilet gebruiken. Vervolgens wordt ze boven een zacht vuur geroosterd. Draai ze vaak om verbranden te vermijden en besprenkel ze met een mengsel van olie en kecap en het jeruk sap tot ze gaar zijn en mooi bruin zien.

Deze saté wordt in Nederland het meest gegeten.

TIP: leg de stokjes een half uurtje in warm water. Dit om het splijten van de stokjes te voorkomen.


Creatie datum: 08/03/2017 08:50
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 3335 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië