Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17910713 Bezoekers

 34 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Gebakken Mihun (droog gebakken).

U hebt zo’n 500 gram Mihun nodig voor dit recept. Het is erg handig als u een wok gebruikt voor dit recept omdat de Mie minder snel aan zal branden wanneer u de Mie omschept.
U deelt de hoeveelheid Mie in vier gedeelten en verhit het eerste gedeelte in een goed hete wok waar u een beetje olie in heeft gedaan. U zult snel zien dan de Mie bruin wordt tijdens het omscheppen. De lichtbruine Mie doet u in een warme schaal. Zo doet u de overige 3 stukken op dezelfde manier.

In Indonesië wordt dit eenvoudige gerecht (net als nasi goreng) soms wel als ontbijt gegeten. Een gebakken eitje of wat gebakken garnalen erbij en smullen maar.
Deze Mie kunt u als bijgerecht maken. Ook kunt u het i.p.v. rijst eten en er de gemaakte saus overheen gieten.

mihun


Creatie datum: 08/03/2017 08:59
Categorie: - Mihoen / Mihun / Mie
Pagina gelezen 5993 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië