INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19859322 Bezoekers
21 Bezoekers online
U hebt zo’n 500 gram Mihun nodig voor dit recept. Het is erg handig als u een wok gebruikt voor dit recept omdat de Mie minder snel aan zal branden wanneer u de Mie omschept.
U deelt de hoeveelheid Mie in vier gedeelten en verhit het eerste gedeelte in een goed hete wok waar u een beetje olie in heeft gedaan. U zult snel zien dan de Mie bruin wordt tijdens het omscheppen. De lichtbruine Mie doet u in een warme schaal. Zo doet u de overige 3 stukken op dezelfde manier.
In Indonesië wordt dit eenvoudige gerecht (net als nasi goreng) soms wel als ontbijt gegeten. Een gebakken eitje of wat gebakken garnalen erbij en smullen maar.
Deze Mie kunt u als bijgerecht maken. Ook kunt u het i.p.v. rijst eten en er de gemaakte saus overheen gieten.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage