Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19940808 Bezoekers

 53 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Mie (inleiding)

Mie is bij de meeste Nederlanders al goed ingeburgerd. Vaak is het alleen nog het vinden van de goede mie een probleem. Er zijn immers vele soorten mie te koop.

Mie is gemaakt van tarwemeeldeeg, water en soms van eieren. Het is een kwestie van smaak welke Mie u zou moeten proberen. De wat dunnere (zonder ei) Mie is minder plakkerig en gemakkelijker na te bakken in de wok.


We hebben ook de Bihun en Mihun. Deze Mie is van rijstemeel gemaakt en als laatste de Laksa.
Laksa is doorzichtig en uiterst dun maar erg sterk. Het wordt vaak als (bij)vulling gebruikt bij Indische pasteitjes en soep. Deze Laksa wordt niet gekookt maar even in heet water gelegd en daarna afgespoeld met koud water. U zult verbaasd staan hoeveel Laska u krijgt uit een klein pakje.

U zult merken dat de Mie die u buitenshuis eet, nooit op dezelfde manier is klaargemaakt. Als u de basis ingrediënten in de gaten houdt en verder de Mie naar uw smaak aanpast, zult u verzekerd zijn van een heerlijke maaltijd.

U kunt Mie samen met rijst als bijgerecht eten maar natuurlijk ook zonder rijst en als hoofdmaaltijd nuttigen.

Mie maakt u gewoon zoals u dat lekker vindt.

mie


Creatie datum: 08/03/2017 09:06
Categorie: - Mihoen / Mihun / Mie
Pagina gelezen 3913 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië