INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19859449 Bezoekers
38 Bezoekers online
12 bananen en dit kunnen zijn:
- Pisang raja of
- Raja sereh of
- Pisang susu Verkrijgbaar in de toko’s
500 gram suiker
Sap van 2 jeruk-nipis (citroenen)
1,5 liter water
Geklopt eiwit van 1 à 2 eieren
U laat het water met de suiker vijf minuten koken. U laat het water hierna goed koud worden en wrijft u de pisang door een zeef (dit kan ook goed met de fijnste kant van een specerijenschaaf) en dan kunt u het jeruk-nipis sap eraan toevoegen. U mixt alles goed door elkaar en laat dit in een plastic bakje half bevriezen (vriesvakje of diepvriezer). Let wel: niet geheel laten bevriezen!
Nadat het gerecht half bevroren is, voegt u er het eiwit aan toe en roer het gerecht goed om. U moet dit gerecht niet te hard opdienen.
Bovenstaande is het basis recept. U kunt dit recept natuurlijk ook maken met bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, frambozen of ananas etc. I.p.v. eiwit kunt u ook een lekkere bordeux wijn toevoegen maar ook kirch en marasquino doen het van ouds her goed.
Wijnsoorten voegt u op het laatst, als de massa al bijna is bevroren, toe. U roert dit gerecht net zo lang goed door tot het op dikte van sorbet ijs is gekomen.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage