Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19859449 Bezoekers

 38 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Nagerechten / Snack: Es krim Pisang sorbet (bananen sorbet)

U hebt nodig:

12 bananen en dit kunnen zijn:
- Pisang raja of
- Raja sereh of
- Pisang susu    Verkrijgbaar in de toko’s
500 gram suiker
Sap van 2 jeruk-nipis (citroenen)
1,5 liter water
Geklopt eiwit van 1 à 2 eieren

U laat het water met de suiker vijf minuten koken. U laat het water hierna goed koud worden en wrijft u de pisang door een zeef (dit kan ook goed met de fijnste kant van een specerijenschaaf) en dan kunt u het jeruk-nipis sap eraan toevoegen. U mixt alles goed door elkaar en laat dit in een plastic bakje half bevriezen (vriesvakje of diepvriezer). Let wel: niet geheel laten bevriezen!

Nadat het gerecht half bevroren is, voegt u er het eiwit aan toe en roer het gerecht goed om. U moet dit gerecht niet te hard opdienen.

Bovenstaande is het basis recept. U kunt dit recept natuurlijk ook maken met bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, frambozen of ananas etc.  I.p.v. eiwit kunt u ook een lekkere bordeux wijn toevoegen  maar ook kirch en marasquino doen het van ouds her goed.
Wijnsoorten voegt u op het laatst, als de massa al bijna is bevroren, toe. U roert dit gerecht net zo lang goed door tot het op dikte van sorbet ijs is gekomen.

Es krim Pisang sorbet (bananen sorbet)


Creatie datum: 08/03/2017 09:23
Categorie: - Nagerechten / Snack
Pagina gelezen 3792 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië