INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19199052 Bezoekers
7 Bezoekers online
Een theekopje fijngestampte ebi (gedroogde garnalen)
3 eetlepels fijngesneden uien
5 siungs bawang-putih (teentjes knoflook)
5 schijfjes laos
1 lepel fijngesneden sereh (citroengras)
5 gepofte kemiries
3 fijngesneden lomboks (pepers)
1 theelepel suiker
1 eetlepel terassi water
1 eetlepel asem water
2 jeruk purut balderen
1 salam blad
Zout
Boter of olie
U stampt de kruiden , behalve de bladeren, fijn (zie tips) en bakt ze even op. Dan doet u de bladeren en het asem en terassi water erbij. Op het laatst doet u de garnalen erbij en bakt het op tot het gerecht droog is.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage