INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19859475 Bezoekers
64 Bezoekers online
Dit gerecht kunt u ook als sayur verwerken. U voegt er dan alleen maar wat meer santen (kelapa) aan toe.
Voor dit gerecht heeft u ongeveer 250 gram vlees (kip, varkens, rund) nodig.
Een kopje snijboontjes
2 fijngesneden lombok (pepers)
5 siung bawang-putih (teentjes knoflook)
2 lepels fijngesneden uien
5 schijfjes laos
1 theelepel terassi
2 jeruk-purut bladeren
1 eetlepel asem water (tamarinde)
2 kopjes santen (kelapa melk)
Beetje zout naar smaak
Boter of olie
Kelapa olie (kokos olie)
Behalve de jeruk bladeren worden al de kruiden worden fijngestampt (zie tips). Ze worden daarna even opgebakken en u kunt er dan de boontjes en het vlees toevoegen.
U laat alles nog even opbakken en doe er dan het asem water en de jeruk-purut bladeren bij.
U laat het gerecht koken tot het bijna droog is en voeg dan de santen bij.
Wanneer de olie uit de santen komt is uw gerecht klaar.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage