Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18015166 Bezoekers

 34 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sambal gorengs - Sambal goreng kuah van vlees

Dit gerecht kunt u ook als sayur verwerken. U voegt er dan alleen maar wat meer santen (kelapa) aan toe.
 

Voor dit gerecht heeft u ongeveer 250 gram vlees (kip, varkens, rund) nodig.
Een kopje snijboontjes
2 fijngesneden lombok (pepers)
5 siung bawang-putih (teentjes knoflook)
2 lepels fijngesneden uien
5 schijfjes laos
1 theelepel terassi
2 jeruk-purut bladeren
1 eetlepel asem water (tamarinde)
2 kopjes santen (kelapa melk)
Beetje zout naar smaak
Boter of olie
Kelapa olie (kokos olie)

 

Behalve de jeruk bladeren worden al de kruiden worden fijngestampt (zie tips). Ze worden daarna even opgebakken en u kunt er dan de boontjes en het vlees toevoegen.

U laat alles nog even opbakken en doe er dan het asem water en de jeruk-purut bladeren bij.

U laat het gerecht koken tot het bijna droog is en voeg dan de santen bij.
Wanneer de olie uit de santen komt is uw gerecht klaar.

Sambal goreng kuah van vlees


Creatie datum: 08/03/2017 10:17
Categorie: - Sambal Gorengs
Pagina gelezen 5912 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië