Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 18355718 Bezoekers

 14 Bezoekers online

Indische culturele agenda / kalender
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sambal asem (tamarinde)

Asem betekent vertaald zuur dus eigenlijk zure sambal

Een stuk asem (tamarinde) ter grootte van een eendenei, evenveel gula jawa (Javaanse suiker) en een bierglas water.

Kruiden:

2 fijngesneden lomboks (pepers)
2 lepels fijngesneden uien
1 theelepel zout

De asem wordt met het water en de suiker gekookt tot een brij. Vervolgens stampt u de kruiden fijn in de cobèk (stenen vijzel), mengt ze en roer het door de asembrij. Alles wordt dan nog even opgekookt en dan zeeft u de brij. Het proces nogmaals herhalen; even opkoken en dan weer zeven tot het een dikke massa wordt.

Deze sambel kunt u lang bewaren.


Creatie datum: 08/03/2017 10:34
Categorie: - Sambelans
Pagina gelezen 2515 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië