Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17901818 Bezoekers

 16 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sayur / sajoer - Sayur inleiding

Sayur is een Indonesisch gerecht wat eigenlijk bij elke maaltijd hoort. We kunnen de sayur vergelijken met soep alleen is de sayur veel pittiger en mogen de groenten die we gebruiken niet te gaar zijn. De Indonesische keuken heeft veel verschillende sayurs. De meest bekende is de sayur lodeh.
In de Europese keuken geven we soep vooraf. Een sayur vooraf geven is echter niet gebruikelijk in de Indonesische keuken. De sayur komt net als de overige gerechten gewoon op tafel te staan.
In de sayurs treffen we vaak tahu en tempé aan, ook wordt er vaak vlees in verwerkt maar een vegetarische sayur doet het evengoed op tafel

ayam lodeh


Creatie datum: 08/03/2017 10:43
Categorie: - Sayur / Sajoer
Pagina gelezen 3973 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië