Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17907009 Bezoekers

 32 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sayur / sajoer - Sayur Lodeh / groentensoep

Deze sayur maakt men van allerlei soorten groenten bv.
fijngesneden rebung (jonge bamboe scheuten vaak verkrijgbaar in blik)
biji kacang-merah
prinsessenboontjes,
timbul (van de broodboom)
worteltjes enz.
Sommigen doen er een aardappel bij om te binden

Verder heeft men nodig:

3 eetlepels fijngesneden laos
2 eetlepels fijngesneden lombok merah (rode)
2 theelepels rauwe terasi
2 theelepels zout
5 stuks kemiri
20 stuks groene lomboks of 10 stuks groene en 6 a 7 stuks fijngewreven rode lomboks waar men de pitjes uit zijn verwijderd.

De groenten worden eerst bijna gaar gekookt. De kemiries worden er uitgehaald en met de bumbu’s ( de kruiden) fijngestampt.
Daarna kookt men alles samen op en worden de fijngewreven rode lomboks er doorheen geroerd.

U kunt er ook nog wat santen en bouillon aan toevoegen.

De sayur wordt meestal met witte rijst gegeten.

kacang merahterasisayur lodeh


Creatie datum: 08/03/2017 10:49
Categorie: - Sayur / Sajoer
Pagina gelezen 8272 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië