INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19274198 Bezoekers
15 Bezoekers online
Deze sayur maakt men van allerlei soorten groenten bv.
fijngesneden rebung (jonge bamboe scheuten vaak verkrijgbaar in blik)
biji kacang-merah
prinsessenboontjes,
timbul (van de broodboom)
worteltjes enz.
Sommigen doen er een aardappel bij om te binden
3 eetlepels fijngesneden laos
2 eetlepels fijngesneden lombok merah (rode)
2 theelepels rauwe terasi
2 theelepels zout
5 stuks kemiri
20 stuks groene lomboks of 10 stuks groene en 6 a 7 stuks fijngewreven rode lomboks waar men de pitjes uit zijn verwijderd.
De groenten worden eerst bijna gaar gekookt. De kemiries worden er uitgehaald en met de bumbu’s ( de kruiden) fijngestampt.
Daarna kookt men alles samen op en worden de fijngewreven rode lomboks er doorheen geroerd.
U kunt er ook nog wat santen en bouillon aan toevoegen.
De sayur wordt meestal met witte rijst gegeten.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage