Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17918012 Bezoekers

 139 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sayur / sajoer - Sayur ikan peda (gezouten vis)

U hebt nodig:

2 stuks ikan peda (gezoute gedroogde vis)
2 jonge jagung (maïskolfjes)
3 lombok hijau (groene lombok)
1 terong (aubergine)
10 (sperzie) boontjes
Een kopje gedroogde of verse garnalen

4 eetlepels fijngesneden ui
4 siung bawang putih (teentjes knoflook)
4 kemirie
2 lepels ajer asem (tamarine) U neemt een stukje asem en vermengd dit met water.
Santen (kokos)
Zout

U maakt de ikan peda schoon door er de graten uit te halen. Hierna scheurt u de vis in kleine repen.
U kookt de groenten gaar, stampt de kruiden fijn (kan met een staafmixer) en doe dit bij de groenten.
Vervolgens voegt u de reepjes ikan perda, de in de (in de lengte) gesneden lombok en het asem water toe.
U laat het gerecht nog even doorkoken en doet er dan de santen (blokje van ¼) en de garnalen bij.

Mocht de sayur niet sterk genoeg zijn dan kunt er nog wat rode lombok toevoegen die u ook weer in de lengte doormidden snijdt.

sayur ikan peda


Creatie datum: 08/03/2017 10:57
Categorie: - Sayur / Sajoer
Pagina gelezen 3713 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië