INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19274181 Bezoekers
24 Bezoekers online
2 stuks ikan peda (gezoute gedroogde vis)
2 jonge jagung (maïskolfjes)
3 lombok hijau (groene lombok)
1 terong (aubergine)
10 (sperzie) boontjes
Een kopje gedroogde of verse garnalen
4 eetlepels fijngesneden ui
4 siung bawang putih (teentjes knoflook)
4 kemirie
2 lepels ajer asem (tamarine) U neemt een stukje asem en vermengd dit met water.
Santen (kokos)
Zout
U maakt de ikan peda schoon door er de graten uit te halen. Hierna scheurt u de vis in kleine repen.
U kookt de groenten gaar, stampt de kruiden fijn (kan met een staafmixer) en doe dit bij de groenten.
Vervolgens voegt u de reepjes ikan perda, de in de (in de lengte) gesneden lombok en het asem water toe.
U laat het gerecht nog even doorkoken en doet er dan de santen (blokje van ¼) en de garnalen bij.
Mocht de sayur niet sterk genoeg zijn dan kunt er nog wat rode lombok toevoegen die u ook weer in de lengte doormidden snijdt.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage