INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19593960 Bezoekers
26 Bezoekers online
Drie a vier stuks gestoomde vis. In Nederland maken we meestal gebruik van gestoomde makreel
12 fijngesneden uitjes
2 siung (schijfjes) bawang-putih (knoflook)
10 lomboks zonder pitten
Een halve vingerlengte temu kunci
½ Theelepel zout
Een stukje asem zo groot als een duivenei
10 uitgehaalde kemiries
Daun kemangi (basillicum)
Pisang blad (zou het mooiste zijn maar hier in Nederland gebruiken we gewoon aluminium foliepapier)
De kruiden worden fijngestampt en de vis wordt op de folie gelegd. U bedekt de vis helemaal met het kruidensmeersel. U vouwt de folie netjes om de vis heen zodat er geen sappen kunnen ontsnappen.
De meesten leggen de pakjes vis dan in de oven op een niet al te hoge temperatuur. De kruiden moeten immers goed in de vis door kunnen dringen maar het lekkerste is als u de vispakketjes op een rooster op het vuur legt. Zorg er wel voor dat de vis goed aan beide kanten wordt geroosterd.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage