Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19593960 Bezoekers

 26 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Vis / Garnalen gerechten - Pèpèsan (gestoomde vis) ikan-pedah

U hebt nodig:

Drie a vier stuks gestoomde vis. In Nederland maken we meestal gebruik van gestoomde makreel
12 fijngesneden uitjes
2 siung (schijfjes) bawang-putih (knoflook)
10 lomboks zonder pitten
Een halve vingerlengte temu kunci
½ Theelepel zout
Een stukje asem zo groot als een duivenei
10 uitgehaalde kemiries
Daun kemangi (basillicum)
Pisang blad (zou het mooiste zijn maar hier in Nederland gebruiken we gewoon aluminium foliepapier)

De kruiden worden fijngestampt en de vis wordt op de folie gelegd. U bedekt de vis helemaal met het kruidensmeersel. U vouwt de folie netjes om de vis heen zodat er geen sappen kunnen ontsnappen.
De meesten leggen de pakjes vis dan in de oven op een niet al te hoge temperatuur. De kruiden moeten immers goed in de vis door kunnen dringen maar het lekkerste is als u de vispakketjes op een rooster op het vuur legt. Zorg er wel voor dat de vis goed aan beide kanten wordt geroosterd.


Creatie datum: 08/03/2017 11:02
Categorie: - Vis / Garnalen gerechten
Pagina gelezen 4962 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië