Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17969672 Bezoekers

 41 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Vleesgerechten - Babi taoco (taotjo van varkensvlees)

U hebt nodig:

I kilo varkensvlees (hamlappen)
Een bordje fijngesneden uien
4 teentjes  bawang putih (knoflook)
6 schijfjes jahe (gember)
½ theelepel peper
Een handvol fijngesneden prei of kucai
1 kopje jonge erwtjes
1 kopje taoco (taotjo) Dit is een bijna zwarte soja pasta
½ kopje kecap manis (zoete ketjap)
Water
Zout
Boter of varkensvet (reuzel)

Het vlees snijdt u aan lappen of in vierkante stukjes en braadt het in boter (olie), bijna bruin De kruiden worden fijngestampt (cobek) in de vijzel en worden aan het vlees bijgevoegd. U laat het even samen opbraden. Dan doet u er de erwtjes, taoco, ½ kopje kecap en het water erbij. U laat het gerecht nog even na smoren tot het gaar is.

(bij ons is de kucai niet zo bekend, daarom een foto van de groenten)

kucai


Creatie datum: 08/03/2017 11:20
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 3486 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië