Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17893253 Bezoekers

 35 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Vleesgerechten - Dendeng sapi (gedroogd rundvlees)

U hebt nodig:

500 gram rundvlees of karbouwen vlees
1 eetlepel ketumbar (koriander)
1 theelepel jinten (perterselie)
10 kemiries
1 theelepel trassi
3 à 4 schijfjes laos
1 theelepel witte suiker of een stukje gula Jawa (Javaanse suiker)
12 rode uitjes
2 teentjes bawang putih (knoflook)
1 à 2 theelepels zout
½ theelepel peper
1 eetlepel peper
1 eetlepel asem (tamarinde) zonder pit (te koop als pasta)
3 salam bladeren
Boter of olie of reuzel


U snijdt het vlees in repen en wrijft het in met de kruiden. U legt het vlees in de zon te drogen op een tampah (platte mand zie onder Diversen; keukengerei). Zo nu en dan, keert u het vlees om. U herhaalt dit proces tot het vlees goed droog is. Dit kan enkele dagen duren.

Het op deze manier gedroogde vlees kunt u goed bewaren. Wilt u echter het vlees gebruiken dan klopt u het vlees wat aan en braadt het in kokend vet, water of olie op.

Dendeng sapi (gedroogd rundvlees)


Creatie datum: 08/03/2017 11:24
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 5907 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië