Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17907799 Bezoekers

 40 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Vleesgerechten - Frikandel van rund- kalfs- en varkensvlees

U hebt nodig:

500 gram rund-, 500 gram varkens- en 500 gram kalfs- of kippegehakt
Een half brood (geweekt)
3 eieren
1 ½ theelepel peper
1 theelepel geraspte nootmuskaat
6 fijngestampte kruidnagels (cengkeh
Een paar fijngehakte uitjes
1 fijngestampte beschuit
1 kopje bouillon
Boter
Zout

Het gehakt wordt door elkaar gekneed en samen met de eieren, de kruiden, het geweekte brood, de uitjes en de beschuit aangemaakt.
Neem een vuurvaste schotel, bestrijk die met boter, doe de gekat erin en strijk het van boven glad. Strooi er nog wat beschuit kruim over heen en leg er paar klontjes boter op.

Giet de bouillon erover heen en laat het gerecht van onder nog heel even koken. Haal de schotel van het vuur en bak de schotel mooi bruin in de oven.
Mocht het gerecht te droog worden dan giet u er gewoon nog even wat bouillon bij.

In plaats van het gerecht in een schotel te plaatsen kan er ook balletjes van maken en dan bruin braden in de boter of olie.


Creatie datum: 09/03/2017 12:40
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 3024 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië