INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19753496 Bezoekers
26 Bezoekers online
500 gram rund-, 500 gram varkens- en 500 gram kalfs- of kippegehakt
Een half brood (geweekt)
3 eieren
1 ½ theelepel peper
1 theelepel geraspte nootmuskaat
6 fijngestampte kruidnagels (cengkeh
Een paar fijngehakte uitjes
1 fijngestampte beschuit
1 kopje bouillon
Boter
Zout
Het gehakt wordt door elkaar gekneed en samen met de eieren, de kruiden, het geweekte brood, de uitjes en de beschuit aangemaakt.
Neem een vuurvaste schotel, bestrijk die met boter, doe de gekat erin en strijk het van boven glad. Strooi er nog wat beschuit kruim over heen en leg er paar klontjes boter op.
Giet de bouillon erover heen en laat het gerecht van onder nog heel even koken. Haal de schotel van het vuur en bak de schotel mooi bruin in de oven.
Mocht het gerecht te droog worden dan giet u er gewoon nog even wat bouillon bij.
In plaats van het gerecht in een schotel te plaatsen kan er ook balletjes van maken en dan bruin braden in de boter of olie.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage