Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17961401 Bezoekers

 10 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Vleesgerechten - Gekruide frikandelletjes

Frikadelletjes zijn lekker bij de maaltijd.

4 lepels fijngesneden bawang-merah (rode uitjes)
3 siung teentjes fijngesneden bawang-putih (knoflook)
2 kopjes water of bouillon
1 bordvol frikadelletjes (zie frikadel)
½ Blikje peultjes
1 bordje vol gesneden halfgare rebung
Sago
Boter
Zout en peper naar smaak.

De uien worden samen in boter gefruit en aangelengd met het water of met de bouillon. Doe de frikadelletjes erbij en kook dit even op. Dan kan de rebung erbij, samen met de peultjes. Dit laat u even stoven in een dichte pan. Het gerecht bindt u wat aan met de sago die met water is aangemaakt (anders krijgt u klontjes).

Gekruide frikandelletjes

Frikadelletjes zijn lekker bij de maaltijd.

U hebt nodig:

4 lepels fijngesneden bawang-merah (rode uitjes)
3 siung (schijfjes) fijngesneden bawang-putih (knoflook)
2 kopjes water of bouillon
1 bordvol frikadelletjes (zie frikadel)
½ Blikje peultjes
1 bordje vol gesneden halfgare rebung
Sago
Boter
Zout en peper naar smaak.

De uien worden samen in boter gefruit en aangelengd met het water of met de bouillon. Doe de frikadelletjes erbij en kook dit even op. Dan kan de rebung erbij, samen met de peultjes. Dit laat u even stoven in een dichte pan. Het gerecht bindt u wat aan met de sago die met water is aangemaakt (anders krijgt u klontjes).


Creatie datum: 09/03/2017 12:43
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 3312 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië