INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19753550 Bezoekers
15 Bezoekers online
Frikadelletjes zijn lekker bij de maaltijd.
4 lepels fijngesneden bawang-merah (rode uitjes)
3 siung teentjes fijngesneden bawang-putih (knoflook)
2 kopjes water of bouillon
1 bordvol frikadelletjes (zie frikadel)
½ Blikje peultjes
1 bordje vol gesneden halfgare rebung
Sago
Boter
Zout en peper naar smaak.
De uien worden samen in boter gefruit en aangelengd met het water of met de bouillon. Doe de frikadelletjes erbij en kook dit even op. Dan kan de rebung erbij, samen met de peultjes. Dit laat u even stoven in een dichte pan. Het gerecht bindt u wat aan met de sago die met water is aangemaakt (anders krijgt u klontjes).
Gekruide frikandelletjes
Frikadelletjes zijn lekker bij de maaltijd.
4 lepels fijngesneden bawang-merah (rode uitjes)
3 siung (schijfjes) fijngesneden bawang-putih (knoflook)
2 kopjes water of bouillon
1 bordvol frikadelletjes (zie frikadel)
½ Blikje peultjes
1 bordje vol gesneden halfgare rebung
Sago
Boter
Zout en peper naar smaak.
De uien worden samen in boter gefruit en aangelengd met het water of met de bouillon. Doe de frikadelletjes erbij en kook dit even op. Dan kan de rebung erbij, samen met de peultjes. Dit laat u even stoven in een dichte pan. Het gerecht bindt u wat aan met de sago die met water is aangemaakt (anders krijgt u klontjes).
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage