INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19870571 Bezoekers
48 Bezoekers online
Ongeveer 500 gram varkensvlees (het lekkerste is gemengd filet en speklapjes)
2 eetlepels fijngesneden uien
6 teentjes fijngesneden bawang-putih (knoflook)
1 eetlepel fijngesneden sereh
1 lombok (peper)
Een vingerlengte kunyit
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
1 theelepel terasi
2 lepels asem (tamarinde)water
Santen van ¼ klapper (kokosmelk)
3 lepels boter of olie
Water
U snijdt het vlees in dobbelsteentjes en wrijft de kruiden in een cobek (vijzel) fijn. Hiermee wrijft u het vlees mee in en braad het vlees een klein beetje aan.
Daarna voegt u er het asem (tamarinde) water en een kopje santen bij. U laat het even smoren en houdt de pan afgedekt.
U kunt dit gerecht zo opdienen met rijst maar u kunt het vlees ook laten afkoelen en aan stokjes rijgen en nog even na laten roosteren. Wel besprenkelen met de jus tijdens het roosteren.
TIP: Laat de stokjes een half uurtje in warm water weken. Dit voorkomt het splijten van de stokjes.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage