Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17960290 Bezoekers

 1 Bezoeker online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sate babi III (zonder lombok)

U hebt nodig:

500 gram varkensvlees (het lekkerste is filet en speklapjes)
1 lepel ketumbar (koriander)
½ Lepel jinten (peterselie)
2 eetlepels fijngesneden uien
8 teentjes bawang-putih (knoflook
8 kemiries
1 theelepel trassi
5 schijfjes laos
Een vingerlengte kunyit
Een klein stukje kencur
1 theelepel suiker of gula jawa
1 theelepel zout
2 lepels asem water
1 kop bouillon
1kop santen (kokosmelk)
2 jeruk-purut (citroen) schillen

U snijdt het vlees in dobbelsteentjes. U wrijft de kruiden in een cobek (vijzel) fijn en gebruik ¾ van dit mengsel, samen met het asem water om het vlees ermee in te wrijven.
De rest van het kruidenmengsel kookt u samen op met de santen, bouillon en de jeruk-purut schillen tot het mengsel dik begint te worden.

Het vlees rijgt u aan de stokjes of pinnen en roostert, voortdurend besprekeld met de saus tot het vlees een mooie bruine kleur heeft.

TIP: Leg de saté stokjes een half uurtje in warm water. Dit voorkomt het splijten van de stokjes.

Sate babi III (zonder lombok)


Creatie datum: 09/03/2017 12:56
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 4930 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië