INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19595048 Bezoekers
28 Bezoekers online
500 gram varkensvlees (het lekkerste is filet en speklapjes)
1 lepel ketumbar (koriander)
½ Lepel jinten (peterselie)
2 eetlepels fijngesneden uien
8 teentjes bawang-putih (knoflook
8 kemiries
1 theelepel trassi
5 schijfjes laos
Een vingerlengte kunyit
Een klein stukje kencur
1 theelepel suiker of gula jawa
1 theelepel zout
2 lepels asem water
1 kop bouillon
1kop santen (kokosmelk)
2 jeruk-purut (citroen) schillen
U snijdt het vlees in dobbelsteentjes. U wrijft de kruiden in een cobek (vijzel) fijn en gebruik ¾ van dit mengsel, samen met het asem water om het vlees ermee in te wrijven.
De rest van het kruidenmengsel kookt u samen op met de santen, bouillon en de jeruk-purut schillen tot het mengsel dik begint te worden.
Het vlees rijgt u aan de stokjes of pinnen en roostert, voortdurend besprekeld met de saus tot het vlees een mooie bruine kleur heeft.
TIP: Leg de saté stokjes een half uurtje in warm water. Dit voorkomt het splijten van de stokjes.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage