Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 17917828 Bezoekers

 51 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Vleesgerechten - Sate kambing (geitenvlees)

U hebt nodig:

½ Eetlepel asem manies (zoete tamarinde)
Ongeveer 1 kilo geitenvlees (te koop bij elke Islamitische slager)
1 eetlepel Asem zonder pit(tamarinde)
Zout
½ Theelepel Terassi
2 Lombok (grote peper)
1 eetlepel Gula jawa (Javaanse suiker
1 eetlepel Ketumbar (koriander)
1 ½ theelepel jinten
Een blikje santen.

U snijdt het vlees in kleine brokjes. De ingrediënten stampt u fijn, behalve de santen. De helft van de kruiden wordt met het vlees vermengd. Wanneer u sate maakt is het raadzaam dit een dag van te voren te doen. De kruiden kunnen dan goed in het vlees trekken.

De andere helft van de kruiden mengt u met de santen. Dit mengsel laat u gewoon in de koelkast staan, net als het gemarineerde vlees.

Als u het vlees gaat roosteren besprenkelt u deze met het santen sausje.

TIP: Laat de stokjes een half uurtje in warm water weken. Dit voorkomt het splijten van de stokjes.

Sate kambing (geitenvlees)


Creatie datum: 09/03/2017 13:02
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 3170 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië