INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19753537 Bezoekers
2 Bezoekers online
½ Eetlepel asem manies (zoete tamarinde)
Ongeveer 1 kilo geitenvlees (te koop bij elke Islamitische slager)
1 eetlepel Asem zonder pit(tamarinde)
Zout
½ Theelepel Terassi
2 Lombok (grote peper)
1 eetlepel Gula jawa (Javaanse suiker
1 eetlepel Ketumbar (koriander)
1 ½ theelepel jinten
Een blikje santen.
U snijdt het vlees in kleine brokjes. De ingrediënten stampt u fijn, behalve de santen. De helft van de kruiden wordt met het vlees vermengd. Wanneer u sate maakt is het raadzaam dit een dag van te voren te doen. De kruiden kunnen dan goed in het vlees trekken.
De andere helft van de kruiden mengt u met de santen. Dit mengsel laat u gewoon in de koelkast staan, net als het gemarineerde vlees.
Als u het vlees gaat roosteren besprenkelt u deze met het santen sausje.
TIP: Laat de stokjes een half uurtje in warm water weken. Dit voorkomt het splijten van de stokjes.
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage