INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19640122 Bezoekers
33 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Het is een echt zomergerecht, een complete vegetarische maaltijdsalade. Je kunt het als lunch eten, of bij de rijsttafel en het is ook lekker bij de barbecue.
Het maken is 3 kwartier en het kost ongeveer 10 euro. De hoeveelheid is voor 4 personen.
2 sjalotjes
2 ontpitte lomboks (Spaanse peper)
2 teen knoflook
2 theel. terasi
1 schijf laoswortel of
½ theel. laospoeder
2 theel. asem
2 theel. goela djawa of witte suiker
1 theel. zout
3 djeroekpoeroet blaadjes
7 eetl. pindakaas
2 aardappelen
1/5 fles olie
3 eieren
150 g spercieboontjes
½ kleine spitskool
½ krop andijvie
½ komkommer
200 g taugé
kroepoek (melindjo)
½ tahoekoek
½ timpehkoek
Vergiet, snijplank, scherp mesje, pan om te bakken, pan om te koken, schuimspaan, foodprocessor of blitzhacker of tjobeh en oelekan, keukenpapier.
De kool in stukjes snijden en blancheren ( even door kokend water halen), de tauge net zo.
De aardappels in de schil koken en de eieren koken. Boontjes grof snijden en koken. Ze moeten knappend blijven. Schil van de gekookte aardappels halen en in plakken snijden. De gekookte eieren schillen en in plakken snijden.
De tahoe en timpeh in plakken snijden en deze bakken in olie. Timpeh in plakken van ½ cm dik.
Andijvie in stukjes snijden. De komkommer in schijfjes .
De sjalotjes, lombok, knoflook en terasi fijn maken in de foodprocessor en kneuzen met de laos,goela djawa, djeroekpoeroet blaadjes, asem en zout en dit even koken in een glas water. De pindakaas erbij voegen en even door laten sudderen.
Op een schaal eerst de aardappels doen. Daarover lagen groente en de tahoe en timpeh. Hierover de pindasaus. Dan de gekookte eieren en hierover wat emping (melindjo kroepoek) of andere kroepoek strooien.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage