Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16395684 Bezoekers

 15 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
tnWbNK
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Gado-Gado met pindasausyolande-waleson-xx.png

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Het is een echt zomergerecht, een complete vegetarische maaltijdsalade. Je kunt het als lunch eten, of bij de rijsttafel en het is ook lekker bij de barbecue.
Het maken is 3 kwartier en het kost ongeveer 10 euro. De hoeveelheid is voor 4 personen.

Ingrediënten:

2 sjalotjes
2 ontpitte lomboks (Spaanse peper)
2 teen knoflook
2 theel. terasi
1 schijf laoswortel of
½ theel. laospoeder
2 theel. asem
2 theel. goela djawa of witte suiker
1 theel. zout
3 djeroekpoeroet blaadjes
7 eetl. pindakaas
2 aardappelen
1/5 fles olie
3 eieren
150 g spercieboontjes
½ kleine spitskool
½ krop andijvie
½ komkommer
200 g taugé
kroepoek (melindjo)
½ tahoekoek
½ timpehkoek

Benodigdheden:Gado-Gado

Vergiet, snijplank, scherp mesje, pan om te bakken, pan om te koken, schuimspaan, foodprocessor of blitzhacker of tjobeh en oelekan, keukenpapier.

Voorbereidingen:

De kool in stukjes snijden en blancheren ( even door kokend water halen), de tauge net zo.
De aardappels in de schil koken en de eieren koken. Boontjes grof snijden en koken. Ze moeten knappend blijven. Schil van de gekookte aardappels halen en in plakken snijden. De gekookte eieren schillen en in plakken snijden.
De tahoe en timpeh in plakken snijden en deze bakken in olie. Timpeh in plakken van ½ cm dik.
Andijvie in stukjes snijden. De komkommer in schijfjes .

Pindasaus

De sjalotjes, lombok, knoflook en terasi fijn maken in de foodprocessor en kneuzen met de laos,goela djawa, djeroekpoeroet blaadjes, asem en zout en dit even koken in een glas water. De pindakaas erbij voegen en even door laten sudderen.

Serveren:

Op een schaal eerst de aardappels doen. Daarover lagen groente en de tahoe en timpeh. Hierover de pindasaus. Dan de gekookte eieren en hierover wat emping (melindjo kroepoek) of andere kroepoek strooien.

Luister naar de kookles: Gado-Gado met pindasaus

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 25/11/2016 19:27
Categorie: - G
Pagina gelezen 2051 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië