Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16338639 Bezoekers

 14 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
mthg
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Perkedel Djagoeng (maiskoekjes)Yolande Waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Het kost ongeveer een half uur om het te maken en een half uur kooktijd.
De hoeveelheid is voor 4 personen en de kosten zijn ongeveer 6 euro
Het lekkerst is natuurlijk als je verse mais van maiskolven neemt, maar ik doe nu makkelijk en neem mais uit een blikje.

Ingrediënten:

½ blikje mais
2 eieren
5 eetl. tarwebloem
1 blikje cocosmelk
2 teen knoflook
1 theel. zout
1 prei
6 takjes selderie
1 rode paprika
1 theel. bakpoeder
1 ontpitte lombok (Spaanse peper) of 1 theelepel Sambal Oelek
¼ l plantaardige olie

Bereiding:

Wat heb je nodig aan kookspullen:
Snijplank en scherp mesje, kom, foodprocessor of blitzhakker, pan om te frituren, frituurschep, keukenpapier, 2 eetlepels, eventueel een mixer of beslagklopper.

Voorbereidingen:

Ik heb de knoflook geschild, mais uit laten lekken, zaadjes uit de lombok gehaald. De eieren geklopt, de prei in fijne ringen gesneden en de knoflook, selderie, lombok en paprika in kleine stukjes gesneden (foodprocessor). Van de bloem, cocosmelk, eieren, zout en bakpoeder heb ik een dik beslag gemaakt dat twee keer zo dik is als pannekoekbeslag. Je moet het met een lepel van de andere lepel af kunnen schrapen. Dit beslag mengen met de fijngesneden ingrediënten.
In een pan een laag olie verhitten van ongeveer 1 cm hoog. Niet te heet laten worden. Met een eetlepel elke keer beslag scheppen en deze met een andere lepel in de pan afschrapen en in de olie laten glijden. De koekjes aan weerskanten bakken. Na het eerste koekje even proeven of de smaak goed is en anders eventueel zout toevoegen. De koekjes uit laten lekken op keukenpapier.

Luister naar de kookles: Perkedel Djagoeng (maiskoekjes)

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 25/11/2016 19:41
Categorie: - P
Pagina gelezen 1783 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië