INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19938061 Bezoekers
14 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Het kost ongeveer een half uur om het te maken.
Het gerecht is voor 4 personen en kost ongeveer 10 euro.
500 g kippedijfilet
2 sjalotjes,
2 teen knoflook
1 ontpitte rode lombok (Spaanse peper) of 1 theel. sambal oelek
1 mespunt laospoeder
1 theel. ketoembarpoeder
1 theel. djahe (gemberpoeder)
1 theel. tamarinde
1 theel. zout
6 eetl. ketjap manis (zoete ketjap)
bamboe sate stokjes
½ citroen
300 g pindakaas
2 sjalotjes
2 teen knoflook
1 ontpitte rode lombok
of 1 theel. sambal oelek
3 eetl. ketjap manis
½ bouillonblokje
1 theel. terasi bakar
1 theel. asem (tamarinde)
2 djeroek poeroet blad (citroenblad)
3 eetl. olie (plantaardig)
Attributen die we nodig hebben:
snijplank en mesje, foodprocessor of tjobeh en oelekan, kom, grill of barbecue, pan
Voorbereidingen:
Het is belangrijk dat het kippedijfilet is. Dit blijft mals tijdens het grillen. Kipfilet wordt droog.
De kippedijfilet in blokjes snijden van 1,5 cm. De sjalotjes, knoflook en lombok fijnmaken in foodprocessor of tjobeh en oelekan. Dit mengen met de rest van de kruiden en de ketjap. Hierin het vlees minstens 3 kwartier laten marineren. Je kunt dit ook de dag daarvoor klaarmaken.
De satéstokjes in water met citroensap doen. Hierdoor verbranden ze niet bij het grillen en door het citroensap laat het vlees makkelijk van de stokjes los. Vlees op de stokjes rijgen. Daarna ongeveer 3 minuten onder de grill of barbecue.
De sjalotjes en knoflook pellen en samen met de terasi en de lombok fijn maken in de foodprocessor of tjobeh en oelekan. Dit fruiten in de olie. Dan de rest van de ingrediënten erbij doen met 4 eetl. water. Pan op vlamverdeler doen en op zacht vuur nog kwartier laten sudderen. Regelmatig goed roeren en eventueel water toevoegen.
Proeven of de smaak goed is.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage