Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16393700 Bezoekers

 12 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
Px2ez
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Saté Ajam (Saté van kip)Yolande Waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Het kost ongeveer een half uur om het te maken.
Het gerecht is voor 4 personen en kost ongeveer 10 euro.

Ingrediënten:

500 g kippedijfilet
2 sjalotjes,
2 teen knoflook
1 ontpitte rode lombok (Spaanse peper) of 1 theel. sambal oelek
1 mespunt laospoeder
1 theel. ketoembarpoeder
1 theel. djahe (gemberpoeder)
1 theel. tamarinde
1 theel. zout
6 eetl. ketjap manis (zoete ketjap)
bamboe sate stokjes
½ citroen

Voor de pindasaus:

300 g pindakaas
2 sjalotjes
2 teen knoflook
1 ontpitte rode lombok
of 1 theel. sambal oelek
3 eetl. ketjap manis
½ bouillonblokje
1 theel. terasi bakar
1 theel. asem (tamarinde)
2 djeroek poeroet blad (citroenblad)
3 eetl. olie (plantaardig)

Bereiding:

Attributen die we nodig hebben:
snijplank en mesje, foodprocessor of tjobeh en oelekan, kom, grill of barbecue, pan

Voorbereidingen:

Het is belangrijk dat het kippedijfilet is. Dit blijft mals tijdens het grillen. Kipfilet wordt droog.
De kippedijfilet in blokjes snijden van 1,5 cm. De sjalotjes, knoflook en lombok fijnmaken in foodprocessor of tjobeh en oelekan. Dit mengen met de rest van de kruiden en de ketjap. Hierin het vlees minstens 3 kwartier laten marineren. Je kunt dit ook de dag daarvoor klaarmaken.
De satéstokjes in water met citroensap doen. Hierdoor verbranden ze niet bij het grillen en door het citroensap laat het vlees makkelijk van de stokjes los. Vlees op de stokjes rijgen. Daarna ongeveer 3 minuten onder de grill of barbecue.

Pindasaus:

De sjalotjes en knoflook pellen en samen met de terasi en de lombok fijn maken in de foodprocessor of tjobeh en oelekan. Dit fruiten in de olie. Dan de rest van de ingrediënten erbij doen met 4 eetl. water. Pan op vlamverdeler doen en op zacht vuur nog kwartier laten sudderen. Regelmatig goed roeren en eventueel water toevoegen.

Proeven of de smaak goed is.

Luister naar de kookles: Sate Ajam

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 26/11/2016 07:13
Categorie: - S
Pagina gelezen 2310 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië