INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19640083 Bezoekers
33 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Tahoe kost ongeveer een half uur om het te maken en 15 minuten kooktijd.
De hoeveelheden zijn voor 4 personen en de kosten zijn ongeveer 8 euro.
4 sjalotjes
2 teen knoflook
2 theel. terasi
1 theel. asem of citroensap (asem=tamarinde)
1 bouillonblokje
2 schijfjes laos van 1 cm dik of 1 theel . poeder
3 djeroek poeroet blad (citroenblad)
2 ontpitte lomboks (Spaanse peper)
1 stengel sereh (citroengras)
of ½ theel. poeder
2 cm dik santenblok(blok cocosmelk)
2 tomaat
mespunt suiker
1 tahoeblok (tofu)
¼ l soja- of zonnebloemolie
keukenpapier
Wij gebruiken de oudere stevige tahoe, die je in plakken kunt snijden en ba kken. Tahoe heeft weinig smaak en is daarom heel geschikt om van te voren gemarineerd te worden en dan te bakken.
Tahoe is bij de Indonesische toko te krijgen, in natuurwinkels en veel levensmiddelenzaken. De andere ingredienten zijn allemaal bij de toko te krijgen.
Benodigdheden:
Vergiet, snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhakker of tjobeh en oelekan (vijzel en stamper),
pan om te frituren, kookpan, keukenpapier
Tahoe uit verpakking halen , uit laten lekken en in plakken van 1 cm dik snijden. Sjalotjes en knoflook pellen . Zaadjes uit de lombok halen. Tomaat in partjes snijden. De serehstengel licht plat slaan .Olie opwarmen, ongeveer 2 cm diep om de tahoeplakken in te bakken. Deze lichtbruin bakken en op keukenpapier uit laten lekken.
Sjalotjes, knoflook, lomboks en terasi in foodprocessor doen of heel fijn snijden. Dit in 2 eetl. olie fruiten, samen met de asem. Dan de laos, djeroekpoeroetblad en serehstengel toevoegen, met 1 glas water en het bouillonblokje. Dit even laten sudderen. Intussen de tahoeplakken elk in 4 stukken snijden. Dit erbij doen, samen met de tomatenpartjes en het blok santen. Mespuntje suiker erbij en op zacht vuur de santen laten smelten tot er olieachtige vlekjes aan de oppervlakte verschijnen. Deksel kan half op de pan.
Proeven of je het zo lekker vind, selamat makan.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage