INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19280064 Bezoekers
31 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 mensen. En kost ongeveer 8 euro.
Het duurt 30 minuten om te maken en ongeveer 3 kwartier kooktijd.
1 timpeh
6 sjalottes
2 knoflook
1 ontpitte rode lombok (Spaanse peper)
2 theel. asem (tamarinde)
1 theel. terasi
2 theel.zout
2 theel. suiker
1 schijfje laos van 1 cm dik
2 salamblaadjes
¼ fles zonnebloem of sojaolie
keukenrol
Wat we nodig hebben vandaag om dit gerecht te maken is een snijplank en mesje, eventueel een foodprocessor of blitzhakker. Een pan voor het gerecht en een pan om de tempeh in te frituren, eventueel een vlamverdeler.
De timpehkoek in plakken snijden van ½ cm dik en deze plakken weer in reepjes van 3 cm lang en ½ cm dik.
Sjalotjes en knoflook schillen, zaadjes uit de peper halen.
De reepjes timpeh in ruim olie bakken tot ze lichtbruin zijn en uit laten lekken op keukenpapier.
De sjalottes, knoflook, terasi en lombok fijn maken in foodprocessor en in ongeveer 5 eetl. olie fruiten met de asem, laos en salamblaadjes gedurende een half uur, tot het een smeuige massa is.
Hierna de olie afgieten en het zout en de suiker toevoegen en dit laten smelten.
De gebakken timpeh aan dit gerecht toevoegen.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage