Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16337434 Bezoekers

 16 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
bgNE
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Pepesan (vis gerecht - makreel)yolande-waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is voor 4 personen.
Kosten ongeveer 10 euro.
Het duurt een half uur om het klaar te maken en een half uur a 45 minuten in de oven.

Ingrediënten:

1 verse makreel
3 eetl. sambal oelek
3 teen knoflook
1 serehstengel
1 theel. djintan
1/2 theel. zeezout
1 theel. terasi
1 salamblad
2 djeroek poeroet blad
5 eetl. cocos
allum. folie of bananenblad

Bereiding:

Bij de makreel de ingewanden eruit halen en de vis goed wassen en drogen.
De knoflook, terasi, salamblad en djeroekpoeroetblad fijn maken en vermengen met de rest van de ingrediënten.
Goed door de cocos mengen.
De folie of het bananenblad licht insmeren met olie en hierop de vis plaatsen. Het cocosmengsel over de vis verdelen en de folie er als een pakketje omheen vouwen.
Ongeveer in 30 minuten in de oven ( 200 graden) gaar laten worden.

Luister naar de kookles: Pepesan

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 26/11/2016 07:55
Categorie: - P
Pagina gelezen 1942 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië