INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
18649900 Bezoekers
19 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 personen.
Kosten ongeveer 10 euro.
Het duurt een half uur om het klaar te maken en een half uur a 45 minuten in de oven.
1 verse makreel
3 eetl. sambal oelek
3 teen knoflook
1 serehstengel
1 theel. djintan
1/2 theel. zeezout
1 theel. terasi
1 salamblad
2 djeroek poeroet blad
5 eetl. cocos
allum. folie of bananenblad
Bij de makreel de ingewanden eruit halen en de vis goed wassen en drogen.
De knoflook, terasi, salamblad en djeroekpoeroetblad fijn maken en vermengen met de rest van de ingrediënten.
Goed door de cocos mengen.
De folie of het bananenblad licht insmeren met olie en hierop de vis plaatsen. Het cocosmengsel over de vis verdelen en de folie er als een pakketje omheen vouwen.
Ongeveer in 30 minuten in de oven ( 200 graden) gaar laten worden.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage