INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19859381 Bezoekers
56 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Deze hoeveelheden zijn voor 4 personen en het kost ongeveer 15 euro.
400 g droogkokende rijst, al gekookt en afgekoeld
3 teen knoflook
5 sjalotjes
2 theel. terasi bakar
2 eetl. ketjap manis (zoete Indonesische ketjap)
2 lomboks (spaanse peper) of 3 theelepels. sambal oelek
1,5 bouillonblokje (kip)
zonnebloem- of sojaolie
8 takjes selderie
4 eieren, o.a. voor omelet
4 ons kippedij filet of ander vlees
1 verse komkommer
kroepoek
Sjalotjes, knoflooktenen, lombok en terasi fijn snijden (of in foodprocessor) en fruiten in 2 eetl. olie.
Eventueel zaadjes uit lomboks halen als je niet van pittig houdt.
Kip in stukjes snijden.
Bouillonblokje erbij en dan de kipstukjes erbij doen.
Dit mengsel al omscheppend gaar laten worden.
Dan 1 ei toevoegen en roeren tot ei gaar is.
Het is belangrijk dat het mengsel goed droog is, anders krijg je drabberige nasi goreng.
Dan de koude gekookte rijst toevoegen.
De rijst uit de rijstkoker schrapen en niet scheppen.
Je krijgt dan mooie losse rijst.
De rijst goed mengen met het kruiden en vleesmengsel en de ketjap en gesnipperde selderie erbij doen.
Proeven en evt. zout en of ketjap toevoegen.
De 3 eitjes klutsen met wat zout en hiervan een omelet bakken.
Deze in reepjes snijden en over de nasi goreng leggen.
Erbij is verse komkommer en kroepoek lekker.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage