Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16397878 Bezoekers

 4 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
THBtL
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Nasi Goreng (gebakken rijst)Yolande Waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Deze hoeveelheden zijn voor 4 personen en het kost ongeveer 15 euro.

Ingrediënten:

400 g droogkokende rijst, al gekookt en afgekoeld
3 teen knoflook
5 sjalotjes
2 theel. terasi bakar
2 eetl. ketjap manis (zoete Indonesische ketjap)
2 lomboks (spaanse peper) of 3 theelepels. sambal oelek
1,5 bouillonblokje (kip)
zonnebloem- of sojaolie
8 takjes selderie
4 eieren, o.a. voor omelet
4 ons kippedij filet of ander vlees
1 verse komkommer
kroepoek

Bereiding:

Sjalotjes, knoflooktenen, lombok en terasi fijn snijden (of in foodprocessor) en fruiten in 2 eetl. olie.
Eventueel zaadjes uit lomboks halen als je niet van pittig houdt.
Kip in stukjes snijden.
Bouillonblokje erbij en dan de kipstukjes erbij doen.
Dit mengsel al omscheppend gaar laten worden.
Dan 1 ei toevoegen en roeren tot ei gaar is.
Het is belangrijk dat het mengsel goed droog is, anders krijg je drabberige nasi goreng.

Dan de koude gekookte rijst toevoegen.
De rijst uit de rijstkoker schrapen en niet scheppen.
Je krijgt dan mooie losse rijst.

De rijst goed mengen met het kruiden en vleesmengsel en de ketjap en gesnipperde selderie erbij doen.
Proeven en evt. zout en of ketjap toevoegen.
De 3 eitjes klutsen met wat zout en hiervan een omelet bakken.
Deze in reepjes snijden en over de nasi goreng leggen.

Erbij is verse komkommer en kroepoek lekker.

Luister naar de kookles: Nasi Goreng

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 26/11/2016 09:50
Categorie: - N
Pagina gelezen 1939 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië