INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19705833 Bezoekers
63 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost ongeveer 15 €. Het duurt een half uur om het te maken en 1,5 uur stooftijd.
1 kg lamsnekken
7 sjalotjes
4 tenen knoflook
4 ontpitte lomboks (Spaanse peper)
2 theel. ketoembar
3 cm laoswortel of 2 theel. poeder
5 stuks koenierwortel of 2 theel. poeder
1 theel. djintan
4 sukjes foelie
3 cm kaneel
4 theel. asem
10 cm djahe (gember) of 4 theel. poeder
4 blad djeroek poeroet
2 bouillonblokjes
¾ blok santen
mespunt suiker
plantaardige olie
Kambing betekent eigenlijk geit, maar dit is lastig te krijgen in Nederland en het gerecht kan goed gemaakt worden met lams of schapevlees. 1 kg lamsnekken lijkt misschien veel, maar de helft hiervan is bot en het bot en de merg geeft het gerecht een heerlijke smaak.
snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhakker, of tjobeh en oelekan (vijzel en stamper),pan met dikke bodem om te stoven.
Ui en knoflook schillen, zaadjes eventueel uit de lomboks halen en als je van pittig houdt laat je ze zitten.
De ketoembar en de djinten fijnmaken.
De sjalotjes, knoflook,lomboks, laos, djahe, en koenier fijn maken in de foodprocessor.
De lamsnekken zijn lastig te snijden met al het bot, dus stoof ze in het geheel en dan kun je het, nadat ze gaar zijn, in stukken snijden.
Santen oplossen in 2 bekers heet water.
In de pan 4 eetl. olie doen.
Hierin de kruidenpasta en ook de foelie,en kaneel fruiten.
Dan het vlees eraan toevoegen, goed omroeren en even meefruiten.
Dan de santenoplossing en de bouillonblokjes en het beetje suiker.
Het gerecht op zacht vuur laten stoven.
Het mag niet aanbranden of te droog worden.
Indien nodig af en toe wat heet! water toevoegen.
Als het vlees gaar is, dit in stukken verdelen en het bot natuurlijk verwijderen. De saus eventueel wat droger koken.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage