INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19593932 Bezoekers
23 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Tahoe (Tahu) ketoprak is een pittige salade met tahoe.
Dit is een gerecht wat ook goed geschikt is voor vegetariërs omdat in tahoe veel vitaminen zitten, zoals calcium, fosfor en magnesium.
Samen met wat rijst is dit een volwaardige maaltijd, maar ook lekker als bijgerecht bij de rijsttafel.
De hoeveelheden zijn voor 4 personen.
De tijd om het te maken is ongeveer een half uur en de kosten ongeveer 10 euro.
1 tahoekoek
plantaardige olie
250 g taugee
1 komkommer
½ chinese kool
8 selderietakjes
2 stengels lenteuitjes
2 sjalotjes
2 teen knoflook
2 ontpitte lomboks (Spaanse peper
2 theel. terasi
1 theel. zout
1 theel. suiker
7 eetl. ketjap manis
1 citroen
50 g gebakken uitjes
eventueel 1 handvol geroosterde pindas
vergiet, snijplank en mes, pan om te bakken, foodprocessor of blitzhacker, keukenpapier
De tahoe in plakken van 1 cm dik snijden en met wat zout en beetje citroensap besprenkelen.
Deze plakken in ruim, goed hete olie bakken en uit laten lekken op keukenpapier. Daarna in vieren delen.
De taugee wassen en onderdompelen in heet water.
Als je het netter vind staan, haal dan de witte staartjes van de taugee af.
De chinese kool wassen en in reepjes snijden.
Bij de komkommer de zaadjes eruit halen en in plakjes snijden.
De selderie en de lente uitjes fijn snijden.De sjalotjes, knoflook, terasi en lomboks heel fijn snijden of in foodprocessor en mengen met de ketjap, suiker, zout en sap van ½ citroen.
De pindas fijn hakken.
De groentes mengen met de selderie en lenteui.
Doe eerst de gebakken tahoe en dan de groente erop.
Saus hieroverheen doen en dan de gebakken uitjes.
Ook lekker om er gehakte geroosterde pindas over te strooien.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage