INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19940819 Bezoekers
61 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 mensen. Het kost ongeveer € 7
Het duurt 15 minuten om het te maken en 15 minuten kooktijd. Een uur om af te koelen
½ kop maïzenameel
¼ kop rijstemeel
½ kop witte suiker
2 ,5 kop vloeibare cocosmelk
1,5 pakje vanillesuiker
snufje zout
4 grote rijpe bananen
eventueel bananenblad en cocktailprikkers als verpakking
snijplank, mesje, pan, houten pollepel, schaal, eventueel een stoompan of pan en vergiet of zeef om erin te hangen, eventueel een vlamverdeler.
De bananen schillen en in plakjes snijden.
Als je bananenblad gebruikt, dit schoon wassen en afdrogen en verdelen.
Alle andere ingrediënten bij mekaar in pan doen.
De bananenplakjes bij dit mengsel voegen.
Nu het mengsel, steeds goed roerend, tot een dikke , glanzende, doorzichtige pap koken.
Goed roeren over de bodem, want daar koekt het gauw aan.
Pudding in kom doen en af laten koelen.
Als je met bananenblad werkt, de pudding , zodra hij dik is, in kleine beetjes op een stukje bananenblad doen, dichtvouwen en uiteinden afsluiten met een cocktailprikker.
Deze pakketjes ongeveer 20 minuten stomen, tot de pudding doorzichtig en glanzend is.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage