Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16374056 Bezoekers

 13 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
eFdtce
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Nagasari (bananen pudding)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is voor 4 mensen. Het kost ongeveer € 7
Het duurt 15 minuten om het te maken en 15 minuten kooktijd. Een uur om af te koelen

Ingrediënten:

½ kop maïzenameel
¼ kop rijstemeel
½ kop witte suiker
2 ,5 kop vloeibare cocosmelk
1,5 pakje vanillesuiker
snufje zout
4 grote rijpe bananen
eventueel bananenblad en cocktailprikkers als verpakking

Benodigdheden:

snijplank, mesje, pan, houten pollepel, schaal, eventueel een stoompan of pan en vergiet of zeef om erin te hangen, eventueel een vlamverdeler.

Voorbereidingen:nagasari

De bananen schillen en in plakjes snijden.
Als je bananenblad gebruikt, dit schoon wassen en afdrogen en verdelen.
Alle andere ingrediënten bij mekaar in pan doen.
De bananenplakjes bij dit mengsel voegen.

Bereiding:

Nu het mengsel, steeds goed roerend, tot een dikke , glanzende, doorzichtige pap koken.
Goed roeren over de bodem, want daar koekt het gauw aan.
Pudding in kom doen en af laten koelen.
Als je met bananenblad werkt, de pudding , zodra hij dik is, in kleine beetjes op een stukje bananenblad doen, dichtvouwen en uiteinden afsluiten met een cocktailprikker.
Deze pakketjes ongeveer 20 minuten stomen, tot de pudding doorzichtig en glanzend is.

Luister naar de kookles: Nagasari

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 28/11/2016 09:36
Categorie: - N
Pagina gelezen 2131 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië