Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19753270 Bezoekers

 31 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Saté Kambing Madurayolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Het recept is voor 4 personen en kost ongeveer € 12.-
Voorbereidingstijd: Het lekkerst is om het vlees een dag van te voren te marineren. Het moet in ieder geval minstens een half uur marineren voor gebruik. Voorbereidingstijd is een uur. Het vlees aan de stokjes rijgen kost namelijk even tijd.

Ingrediënten:

500 gr. Geitebout (ontbeend)
3 theel. tamarinde of citroensap
4 rode lomboks (Spaanse peper)
6 sjalotjes
3 teen knoflook
4 kemiries
50 g gedroogde cocos
1 dl cocosmelk
2 theel. basterdsuiker of suiker
3 theel. zout
2 theel. ketumbar
½ theel. djinten
2 cm gember of 1 theel. poeder
2 theel. terasi
Ketjapsaus:
2 sjalotjes
2 ontpitte lomboks
3 eetl. ketjap
½ theel. zout
1 theel. suiker
1 theel. citroensap

Als je er pindasaus bij wil hebben zie hier

Benodigdheden:

Een snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhakker of tjobeh en oelekan, een kom, grill of oven of barbecue.

Voorbereidingen:

De bamboestokjes in water leggen met een beetje citroensap.
Het water is tegen het aanbranden en het citroensap voor het makkelijk loslaten van het vlees van het stokje.
Het vlees in dobbelsteentjes snijden van 1,5 cm.
De overige ingrediënten fijn maken in de foodprocessor en hiermee het vlees insmeren.
Dit minimaal een half uur laten marineren.

Bereiding:

Het vlees aan de saté stokjes rijgen.
De saté kun je op de barbecue doen of onder de grill in de oven.


Luister naar de kookles: Saté Kambing Madura

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 25/02/2014 09:03
Laatste wijziging: 28/11/2016 09:53
Categorie: Recepten, Gerechten - Vleesgerechten
Pagina gelezen 3834 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië