INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19753270 Bezoekers
31 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Het recept is voor 4 personen en kost ongeveer € 12.-
Voorbereidingstijd: Het lekkerst is om het vlees een dag van te voren te marineren. Het moet in ieder geval minstens een half uur marineren voor gebruik. Voorbereidingstijd is een uur. Het vlees aan de stokjes rijgen kost namelijk even tijd.
500 gr. Geitebout (ontbeend)
3 theel. tamarinde of citroensap
4 rode lomboks (Spaanse peper)
6 sjalotjes
3 teen knoflook
4 kemiries
50 g gedroogde cocos
1 dl cocosmelk
2 theel. basterdsuiker of suiker
3 theel. zout
2 theel. ketumbar
½ theel. djinten
2 cm gember of 1 theel. poeder
2 theel. terasi
Ketjapsaus:
2 sjalotjes
2 ontpitte lomboks
3 eetl. ketjap
½ theel. zout
1 theel. suiker
1 theel. citroensap
Als je er pindasaus bij wil hebben zie hier
Een snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhakker of tjobeh en oelekan, een kom, grill of oven of barbecue.
De bamboestokjes in water leggen met een beetje citroensap.
Het water is tegen het aanbranden en het citroensap voor het makkelijk loslaten van het vlees van het stokje.
Het vlees in dobbelsteentjes snijden van 1,5 cm.
De overige ingrediënten fijn maken in de foodprocessor en hiermee het vlees insmeren.
Dit minimaal een half uur laten marineren.
Het vlees aan de saté stokjes rijgen.
De saté kun je op de barbecue doen of onder de grill in de oven.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage