Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19807353 Bezoekers

 34 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Telor Tahoe (Tahu) (een omelet met tahoe)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit is een vegetarisch gerecht .
Het kost ongeveer een half uur om het te maken en 15 minuten baktijd.
De hoeveelheid is voor 2 personen en kost ongeveer 10 €.

(Tahu wordt ook wel Tofu genoemd)

Ik gebruik vandaag ook goela djawa.
Dit is suiker afkomstig van de suikerpalm.
Een bloemtros van deze palm wordt afgesneden en het sap wat dan uit de palm komt , wordt opgevangen in manden en ingekookt tot alleen de suiker overblijft.
Het ziet er bruin uit en is in de toko te krijgen.
Het heeft een heel eigen lekkere smaak.
Maar je kunt ook suiker gebruiken.

Ingrediënten:

250 g zachte tahoe (zijde-tahoe)en als je die niet kunt krijgen stevige tahoe.
3 teen knoflook
1 rode lomboks (Spaanse peper) of 1 theel. sambal oelek
2 bosuitjes
3 eieren
4 takjes selderie
plantaardige olie
zout
sausje:
3 eetl. ketjap manis
1 eetl. limoen- of citroensap
geraspte goela djawa of suiker naar smaak
zout naar smaak
1 lombok of 1 theel. sambal oelek

Benodigdheden:

vergiet, snijplank en mesje, schaal, bakpan en spatel, als je stevige tahoe hebt is een foodprocessor of blitzhacker handig.

Voorbereidingen:

Knoflook pellen.
Als je niet van pittig houdt, de zaadjes uit de lomboks halen.
Tahoe fijnprakken.
Met zijde- tahoe gaat dit makkelijk met een vork, met stevige tahoe het beste in de foodprocessor doen.
Selderie en de knoflook snipperen.
Bosuitjes en de lomboks in fijne ringetjes snijden.
Eieren klutsen.

Bereiden:

Telor tahoe: Eieren bij de tahoe doen, samen met 1 lombok, 2 bosuitjes, selderie en zout en alles door elkaar kloppen.
In koekepan olie verhitten en kleine pannekoekjes van het mengsel bakken.
Sausje: roer in een kommetje de ketjap, limoensap en lombokringetjes door mekaar en breng het op smaak met goela djawa of suiker en zout.
De telor tahoe serveren met de saus.
Samen met wat rijst en groente is dit een lekker volwaardig vegetarisch gerecht.

Luister naar de kookles: Telor Tahoe

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 28/11/2016 11:48
Categorie: Recepten, Gerechten - Eiergerechten
Pagina gelezen 1597 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië