Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16337042 Bezoekers

 13 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
Ar3G3p
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Boemboe Bali Dagingyolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is voor 4 personen en kost  ongeveer 15 euro. Het duurt een half uur om het te maken en ongeveer 1,5 uur stooftijd.

Ingrediënten:

4oo g sukadelappen
5 sjalotjes
3 teen knoflook
4 lomboks (Spaanse peper)
2 theel. terasi
2 theel. keukentamarinde
3 cm verse laos of 3 theel . poeder
3 blaadjes salam
2 serehstengels
2 theel. goela djawa of suiker
2 eetl. ketjap manis
1,5 bouillonblokje
plantaardige olie

Benodigdheden:

snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhacker, of tjobeh en oelekan,  pan met dikke bodem om te stoven of vlamverdeler onder de pan.

Voorbereiding:boemboe-bali-daging

De sukadelappen in stukken snijden van 2 bij 2 cm.
De sjalotjes en de knoflooktenen schillen.
De zaadjes uit de lomboks halen als je niet van pittig houdt.
Dit kan heel makkelijk door de lombok eerst heen en weer over je snijplank te rollen.
Niet in je ogen wrijven als je met lombok bezig bent.
De sereh stengels even plat staan en eventueel in een knoop leggen.  
De sjalot, knoflook, lomboks, terasi, laos en salam fijn  maken in de  foodprocessor of de tjobeh.

Bereiding:

In de pan 3 eetl. olie doen en hierin het fijngemaakte kruidenmengsel en even fruiten op zacht vuur.
Dan  het vlees eraan toevoegen met de sereh, ketjap, bouillonblokje en zoveel water , dat het vlees net bedekt is.
Op zacht vuur laten sudderen. Af en toe roeren en misschien wat HEET water toevoegen.
Deksel op de pan houden.
Met rijst en wat groente en kroepoek is dit een lekker gerecht.


Luister naar de kookles: Boemboe Bali Daging

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 29/11/2016 10:45
Categorie: - B
Pagina gelezen 2147 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië