INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19660172 Bezoekers
5 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost ongeveer 15 euro. Het duurt een half uur om het te maken en ongeveer 1,5 uur stooftijd.
4oo g sukadelappen
5 sjalotjes
3 teen knoflook
4 lomboks (Spaanse peper)
2 theel. terasi
2 theel. keukentamarinde
3 cm verse laos of 3 theel . poeder
3 blaadjes salam
2 serehstengels
2 theel. goela djawa of suiker
2 eetl. ketjap manis
1,5 bouillonblokje
plantaardige olie
snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhacker, of tjobeh en oelekan, pan met dikke bodem om te stoven of vlamverdeler onder de pan.
De sukadelappen in stukken snijden van 2 bij 2 cm.
De sjalotjes en de knoflooktenen schillen.
De zaadjes uit de lomboks halen als je niet van pittig houdt.
Dit kan heel makkelijk door de lombok eerst heen en weer over je snijplank te rollen.
Niet in je ogen wrijven als je met lombok bezig bent.
De sereh stengels even plat staan en eventueel in een knoop leggen.
De sjalot, knoflook, lomboks, terasi, laos en salam fijn maken in de foodprocessor of de tjobeh.
In de pan 3 eetl. olie doen en hierin het fijngemaakte kruidenmengsel en even fruiten op zacht vuur.
Dan het vlees eraan toevoegen met de sereh, ketjap, bouillonblokje en zoveel water , dat het vlees net bedekt is.
Op zacht vuur laten sudderen. Af en toe roeren en misschien wat HEET water toevoegen.
Deksel op de pan houden.
Met rijst en wat groente en kroepoek is dit een lekker gerecht.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage