INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19640115 Bezoekers
26 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Het duurt een half uur om het te maken en een kwartier kooktijd. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 20 bolletjes.
Kosten € 8,-
250 g ketanmeel
2 eetl. cassavemeel
zout
2 dl warm water
pandan smaakstof 2 theel.
100 g goela djawa
4 pandanbladeren
150 g cocos (liefst vers, kan ook gedroogd)
zout
rasp, kom ,pannetje, schuimspaan, vergiet, bord
De goela djawa fijn raspen en hiervan zachte kleine bolletjes maken.
De ketanmeel en cassavemeel met wat zout in een kom doen.
Doe de pandansmaakstof erbij.
Voeg beetje bij beetje het warme water toe, tot het compact maar niet te droog is. Eventueel nog wat water of meel toevoegen.
Hiervan kleine balletjes maken ter grootte van een walnoot.
In elk deegballetje een balletje goela djawa doen en goed dicht vouwen.
Maak een bord klaar met de cocos.
Doe er een klein beetje zout doorheen.
Ik gebruik geraspte cocos uit de diepvries.
Dit is bij de toko te krijgen.
Als je gedroogde cocos gebruikt, kun je deze met wat water of melk vochtig maken en in een zeef (boven kokend water) of stoompan een paar minuten stomen.
Kook een pan met water met de pandanbladeren.
Doe bij porties de balletjes in het kokende water.
Uit de pan halen (schuimspaan) als ze boven komen drijven en in een kom koud water doen.
De balletjes hierna goed uit laten lekken in een vergiet en dan door de cocos rollen.
Het lekkerst zijn ze als je ze warm eet.
De goela djawa is dan gesmolten en vermengt zich met alle smaken.
Je kunt ze eventueel invriezen.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage