Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16358759 Bezoekers

 16 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
T4nHX
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Kleponyolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Het duurt een half uur om het te maken en een kwartier kooktijd. De hoeveelheid is genoeg voor ongeveer 20 bolletjes.
Kosten € 8,-

Ingrediënten:

250 g ketanmeel
2 eetl. cassavemeel
zout
2 dl warm water
pandan smaakstof 2 theel.
100 g goela djawa
4 pandanbladeren
150 g cocos (liefst vers, kan ook gedroogd)
zout

Benodigdheden:

rasp, kom ,pannetje, schuimspaan, vergiet, bord

Voorbereidingen:klepon.png

De goela djawa fijn raspen en hiervan zachte kleine bolletjes maken.
De ketanmeel en cassavemeel met wat zout in een kom doen.
Doe de pandansmaakstof erbij.
Voeg beetje bij beetje het warme water toe, tot het compact maar niet te droog is. Eventueel nog wat water of meel toevoegen.
Hiervan kleine balletjes maken ter grootte van een walnoot.
In elk deegballetje een balletje goela djawa doen en goed dicht vouwen.
Maak een bord klaar met de cocos.
Doe er een klein beetje zout doorheen.
Ik gebruik geraspte cocos uit de diepvries.
Dit is bij de toko te krijgen.
Als je gedroogde cocos gebruikt, kun je deze met wat water of melk vochtig maken en in een zeef (boven kokend water) of stoompan een paar minuten stomen.
Kook een pan met water met de pandanbladeren.

Bereiden:

Doe bij porties de balletjes in het kokende water.
Uit de pan halen (schuimspaan) als ze boven komen drijven en in een kom koud water doen.
De balletjes hierna goed uit laten lekken in een vergiet en dan door de cocos rollen.
Het lekkerst zijn ze als je ze warm eet.
De goela djawa is dan gesmolten en vermengt zich met alle smaken.
Je kunt ze eventueel invriezen.


Luister naar de kookles: Klepon

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 29/11/2016 10:51
Categorie: - K
Pagina gelezen 2366 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië