INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19594021 Bezoekers
24 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
De hoeveelheid is voor 4 personen en kost € 10,-
Het neemt ongeveer 15 minuten om het voor te bereiden en 15 minuten om het te bakken.
2 sjalotjes
3 knoflook
3 cm laos of 1,5 theel. poeder
3 blad djeroek poeroet
½ bouillonblokje
1 theel. terasi bakar
2 theel. assem (tamarinde)
1 eetl. sambal oelek
2 eetl. ketjap manis
1 eetl. pindakaas
4oo gr. Kippelevers
plantaardige olie
snijplank en mesje of foodprocessor of blitzhacker. Bakpan en houten lepel.
De sjalotjes en knoflook schillen.
De sambal oelek, pindakaas en tamarinde doe ik makkelijk, kant en klaar, uit een pot.
De laos schillen.
De sjalot, knoflook, terasi en laos fijn maken in de foodprocessor.
Als je geen pindakaas gebruikt , pindas fijn malen in de foodprocessor.
In een bakpan 3 eet. olie verwarmen en hierin het sjalottenmengsel doen, samen met de sambal oelek.
Als dit gefruit is, de kippelevertjes erbij doen en even op halfhoog vuur kort rondom bakken en dan het vuur lager doen en de assem, ketjap manis, djeroek poeroet , bouillonblokje en pindakaas toevoegen en even, misschien 10 minuten, op zacht vuur laten sudderen tot de levertjes gaar zijn.
Proeven! Zijn de smaken goed? Moet er nog wat zout of iets dergelijks bij?
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage