Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16358795 Bezoekers

 15 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
HHpmw
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Sambal Goreng Hati (kippelevertjes)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

De hoeveelheid is voor 4 personen en kost € 10,-
Het neemt ongeveer 15 minuten om het voor te bereiden en 15 minuten om het te bakken.

Ingrediënten:

2 sjalotjes
3 knoflook
3 cm laos of 1,5 theel. poeder
3 blad djeroek poeroet
½ bouillonblokje
1 theel. terasi bakar
2 theel. assem (tamarinde)
1 eetl. sambal oelek
2 eetl. ketjap manis
1 eetl. pindakaas
4oo gr. Kippelevers
plantaardige olie

Benodigdheden:

snijplank en mesje of foodprocessor of blitzhacker. Bakpan en houten lepel.

Voorbereiding:sambal-goreng-hati

De sjalotjes en knoflook schillen.
De sambal oelek, pindakaas en tamarinde doe ik makkelijk, kant en klaar, uit een pot.
De laos schillen.
De sjalot, knoflook, terasi en laos fijn maken in de foodprocessor.
Als je geen pindakaas gebruikt , pindas fijn malen in de foodprocessor.

Bereiding:

In een bakpan 3 eet. olie verwarmen en hierin het sjalottenmengsel doen, samen met de sambal oelek.
Als dit gefruit is, de kippelevertjes erbij doen en even op halfhoog vuur kort rondom bakken en dan het vuur lager doen en de assem, ketjap manis, djeroek poeroet , bouillonblokje en pindakaas toevoegen en even, misschien 10 minuten, op zacht vuur laten sudderen tot de levertjes gaar zijn.

Proeven! Zijn de smaken goed? Moet er nog wat zout of iets dergelijks bij?

Luister naar de kookles: Klepon

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 29/11/2016 10:58
Categorie: - S
Pagina gelezen 2526 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië