INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19593916 Bezoekers
29 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
De hoeveelheid is voor 4 personen en kost € 12,-
Het duurt 20 minuten om het klaar te maken en ongeveer een half uur stooftijd.
500 g varkensvlees (hamlappen)
4 sjalotjes
3 teen knoflook
1 rode lombok (Spaanse peper)
7 cm gember of 2 theel.gember poeder
sap van ½ citroen
½ theel. suiker
½ bouillonblokje
4 eetl. ketjap manis
1 snijplank en mesje, stoofpan,pollepel, foodprocessor of blitzhacker
De sjalotjes en knoflook pellen.
Als je niet van heet houdt, de zaadjes uit de lombok halen.
De verse gember schillen.
De sjalotjes, knoflook, lombok en gember heel fijn snipperen.
Het vlees in dobbelstenen snijden van 2 x 2 cm.
Citroen persen.
De dobbelstenen vlees insmeren met de fijn gesnipperde sjalotjes, knoflook, lombok, gember, citroensap, suiker en ketjap.
Dit samen met een glas water en het bouillonblokje in de pan doen en op zacht vuur laten sudderen.
Indien nodig wat heet water toevoegen.
Na ongeveer een half uur is het gerecht klaar.
Proeven of het gerecht op smaak is.
Een lekker gerecht met wat rijst en groente.
Luister naar de kookles: Babi Ketjap
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage