Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19593916 Bezoekers

 29 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Babi Ketjapyolande-waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

De hoeveelheid is voor 4 personen en kost € 12,-
Het duurt 20 minuten om het klaar te maken en ongeveer een half uur stooftijd.

Ingrediënten

500 g varkensvlees (hamlappen)
4 sjalotjes
3 teen knoflook
1 rode lombok (Spaanse peper)
7 cm gember of 2 theel.gember poeder
sap van ½ citroen
½ theel. suiker
½ bouillonblokje
4 eetl. ketjap manis

Benodigdheden:

1 snijplank en mesje, stoofpan,pollepel, foodprocessor of blitzhacker

Voorbereiding:

De sjalotjes en knoflook pellen.
Als je niet van heet houdt, de zaadjes uit de lombok halen.
De verse gember schillen.
De sjalotjes, knoflook, lombok en gember heel fijn snipperen.
Het vlees in dobbelstenen snijden van 2 x 2 cm.
Citroen persen.

Bereiding:

De dobbelstenen vlees insmeren met de fijn gesnipperde sjalotjes, knoflook, lombok, gember, citroensap, suiker en ketjap.
Dit samen met een glas water en het bouillonblokje in de pan doen en op zacht vuur laten sudderen.
Indien nodig wat heet water toevoegen.
Na ongeveer een half uur is het gerecht klaar.
Proeven of het gerecht op smaak is.
Een lekker gerecht met wat rijst en groente.

Luister naar de kookles: Babi Ketjap

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 29/11/2016 11:21
Categorie: Recepten, Gerechten - Vleesgerechten
Pagina gelezen 3638 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië