INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19593906 Bezoekers
26 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Orak arik lijkt een beetje op roerei, maar dan Indisch.
Het is een bijgerecht bij de rijsttafel en ook lekker op brood.
Dit gerecht kost € 8,-
Het duurt 15 minuten om het te maken en 15 minuten kooktijd.
2 sjalotjes
1 teen knoflook
1 ontpitte lombok (Spaanse peper)
3 eieren
1 prei
plantaardige olie
½ bouillonblokje
5 takjes selderie
1 mespunt suiker
½ theel. terasi bakar
Snijplank en mesje of foodprocessor of blitzhacker, koekepan, pollepel, kom
De ui en knoflook schillen.
De zaadjes en zaadlijsten uit de lombok halen.
De prei en selderie wassen.
De ui, knoflook, lombok en terasi fijn snijden (of foodprocessor).
De eieren klutsen.
De prei en selderie fijn snijden en in andere kom doen.
Het ui/knoflook mengsel fruiten in wat olie.
Als dit gefruit is, de geklutste eieren toevoegen, samen met de fijn gemaakte prei, selderie en het ½ bouillonblokje.
Dit mengsel goed blijven roeren op zacht vuur, vooral goed roeren over de bodem ivm met aanbranden.
Op het laatst de suiker toevoegen .
Het eigerecht moet helemaal droog zijn, dus niet vochtig zoals roerei.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage