Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19593906 Bezoekers

 26 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Orak Arikyolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Orak arik lijkt een beetje op roerei, maar dan Indisch.
Het is een bijgerecht bij de rijsttafel en ook lekker op brood.
Dit gerecht kost € 8,-
Het duurt 15 minuten om het te maken en 15 minuten kooktijd.

Ingrediënten:

2 sjalotjes
1 teen knoflook
1 ontpitte lombok (Spaanse peper)
3 eieren
1 prei
plantaardige olie
½ bouillonblokje
5 takjes selderie
1 mespunt suiker
½ theel. terasi bakar

Benodigdheden:

Snijplank en mesje of foodprocessor of blitzhacker, koekepan, pollepel, kom

Voorbereidingen:

De ui en knoflook schillen.
De zaadjes en zaadlijsten uit de lombok halen.
De prei en selderie wassen.

Bereiding:

De ui, knoflook, lombok en terasi fijn snijden (of foodprocessor).
De eieren klutsen.
De prei en selderie fijn snijden en in andere kom doen.
Het ui/knoflook mengsel fruiten in wat olie.
Als dit gefruit is, de geklutste eieren toevoegen, samen met de fijn gemaakte prei, selderie en het ½ bouillonblokje.
Dit mengsel goed blijven roeren op zacht vuur, vooral goed roeren over de bodem ivm met aanbranden.
Op het laatst de suiker toevoegen .
Het eigerecht moet helemaal droog zijn, dus niet vochtig zoals roerei.

Luister naar de kookles: Orak arik

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 07:16
Categorie: - Bijgerechten
Pagina gelezen 4145 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië