Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16374071 Bezoekers

 8 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
Cyam
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Rempah Ikan (visballetjes)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Rempah ikan, dit zijn gebakken visballetjes.
Erg lekker om bijvoorbeeld bij nasi kuning te eten, maar ook bij de borrel lekker zal smaken.
Het gerecht is voor 2 personen en kost € 10,-.
Het duurt een half uur voorbereiding en een kwartier om het te bakken.

Ingrediënten:

250 g gerookte makreel
3 eetl. geraspte cocos
2 eieren
snufje zout
plantaardige olie
2 sjalotjes
2 teen knoflook
1 rode lombok (Spaanse peper) of 1 theel. sambal oelek
½ theel. terasi bakar

Benodigdheden:

Snijplank en mesje, kom, keukenpapier, pan om te bakken, foodprocessor of blitzhakker of tjobeh en oelekan.

Voorbereiding:rempah ikan

De sjalotjes en knoflook pellen.
Als je niet van heet houdt de zaadjes en zaadlijsten uit de lombok (Spaanse peper) halen.
De gerookte makreel ontvellen en van de graten ontdoen.
Daarna het vlees fijn snijden.
De sjalotjes en knoflook en lombok fijn snijden.
De eieren los kloppen.

Bereiding:

De fijn gemaakte makreel mengen met de fijn gesneden sjalot, knoflook, lombok, terasi bakar, cocos, zout en geklopte eieren.
Hier kleine balletjes van vormen.
Het moeten stevige balletjes zijn.
Doe er zo nodig meer cocos bij.
De balletjes een half uur in de koelkast laten rusten.
Verhit een laag olie in een pan en bak de visballetjes goudbruin.

Luister naar de kookles: Rempah Ikan

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 07:25
Categorie: - Vis / Garnalen gerechten
Pagina gelezen 2141 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië