INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19859435 Bezoekers
24 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Rempah ikan, dit zijn gebakken visballetjes.
Erg lekker om bijvoorbeeld bij nasi kuning te eten, maar ook bij de borrel lekker zal smaken.
Het gerecht is voor 2 personen en kost € 10,-.
Het duurt een half uur voorbereiding en een kwartier om het te bakken.
250 g gerookte makreel
3 eetl. geraspte cocos
2 eieren
snufje zout
plantaardige olie
2 sjalotjes
2 teen knoflook
1 rode lombok (Spaanse peper) of 1 theel. sambal oelek
½ theel. terasi bakar
Snijplank en mesje, kom, keukenpapier, pan om te bakken, foodprocessor of blitzhakker of tjobeh en oelekan.
De sjalotjes en knoflook pellen.
Als je niet van heet houdt de zaadjes en zaadlijsten uit de lombok (Spaanse peper) halen.
De gerookte makreel ontvellen en van de graten ontdoen.
Daarna het vlees fijn snijden.
De sjalotjes en knoflook en lombok fijn snijden.
De eieren los kloppen.
De fijn gemaakte makreel mengen met de fijn gesneden sjalot, knoflook, lombok, terasi bakar, cocos, zout en geklopte eieren.
Hier kleine balletjes van vormen.
Het moeten stevige balletjes zijn.
Doe er zo nodig meer cocos bij.
De balletjes een half uur in de koelkast laten rusten.
Verhit een laag olie in een pan en bak de visballetjes goudbruin.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage