Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16337121 Bezoekers

 15 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
Y6mtLx
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Ajam Opor Jambiyolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit is een opor gerecht uit Jambi, een stad aan de kust van oost Sumatra.
Rond Jambi wordt veel ananas verbouwd en dit wordt in allerlei gerechten daar verwerkt.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 12,-
Het neemt ongeveer een half uur voorbereidingstijd en een half uur stooftijd.

Ingrediënten:

1 kip of 4 kippedijpoten of 600 g kippedijfilet
1 liter santen (cocosmelk)
½ ananas
3 theel. ketoembar (korianderzaad poeder)
½ pijpje kaneel
½ theel. nootmuskaat
1 theel. peper
1 theel. foelie
3 stuks kruidnagel
1 theel. djinten
4 cm djahe (gember)of 3 theel.poeder
10 sjalotjes
2 bouillonblokjes (kip)
plantaardige olie

Benodigdheden:

Snijplank en mes, foodprocessor of blitzhacker of tjobeh en oelekan (vijzel en stamper), stoofpan.

Voorbereiding:opor ajam jambi

Als je kippedijpoten hebt, deze in stukken hakken.
De sjalotjes en knoflook schillen.
Als je verse gember gebruikt deze eerst schillen en fijn stampen of in foodprocessor.
De ananas schillen en het hart eruit halen.
Als je de hele ketoembar en djinten gebruikt, deze eerst fijn stampen.
De sjalot en knoflook heel fijn snijden.
De ananas fijn raspen of snijden.

Bereiding:

In een pan 3 eetl. olie verwarmen en hierin de sjalotjes, knoflook, djahe (gember),djinten en ketoembar fruiten.
Dan een glas heet water toevoegen en de rest van de kruiden en de bouillonblokjes.
Hierin de kip doen en 10 minuten laten sudderen.
Dan een deel van de santen (cocosmelk) erbij en zacht laten sudderen. A
ls er olievlekjes boven komen de ananas toevoegen en de rest van de cocosmelk.
Hierin de kip zacht gaar laten sudderen in ongeveer 30 minuten totaal.

Luister naar de kookles: Ajam Opor Jambi

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 07:33
Categorie: - Kipgerechten
Pagina gelezen 2248 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië