Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16358794 Bezoekers

 15 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
6NgYY5
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Kue Wienkoh (cocoskoek)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Cocoskoek, naar een oud recept van mijn Indische tante Mien, een vriendin van mijn moeder.
Het is eenvoudig te maken.
Het kost € 8,-
Het neemt 20 minuten voorbereidingstijd en 1 uur en 1 kwartier in de oven.

Ingrediënten:

4 eieren
2 kopjes suiker
2 kopjes geraspte cocos
2,5 kopje ketanmeel
100 gr. boter
1 blikje cocosmelk (400 ml)
2 pakjes vanillesuiker

Benodigdheden:

Mixer of garde, kom , ronde taartvorm van 24 cm, oven

Voorbereiding:

boter smelten en een beetje af laten koelen.
De taartvorm met boter invetten.
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
De ingrediënten afwegen.

Bereiding:

De eieren en suiker schuimig kloppen.
Dan de cocosmelk, ketanmeel, gesmolten boter, geraspte cocos en vanillesuiker erbij doen en alles goed mixen.
Dit in de ingevette taartvorm doen en 1 uur en 1 kwartier bakken in de oven op 180 C.
Dan met satéprikker in de koek prikken om te kijken of deze gaar is.
Als de prikker er droog uitkomt, is de koek gaar.

Luister naar de kookles: Kue Wienkoh

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 07:41
Categorie: - Gebak / Koek
Pagina gelezen 3117 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië