INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
16461609 Bezoekers
14 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Cocoskoek, naar een oud recept van mijn Indische tante Mien, een vriendin van mijn moeder.
Het is eenvoudig te maken.
Het kost € 8,-
Het neemt 20 minuten voorbereidingstijd en 1 uur en 1 kwartier in de oven.
4 eieren
2 kopjes suiker
2 kopjes geraspte cocos
2,5 kopje ketanmeel
100 gr. boter
1 blikje cocosmelk (400 ml)
2 pakjes vanillesuiker
Mixer of garde, kom , ronde taartvorm van 24 cm, oven
boter smelten en een beetje af laten koelen.
De taartvorm met boter invetten.
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
De ingrediënten afwegen.
De eieren en suiker schuimig kloppen.
Dan de cocosmelk, ketanmeel, gesmolten boter, geraspte cocos en vanillesuiker erbij doen en alles goed mixen.
Dit in de ingevette taartvorm doen en 1 uur en 1 kwartier bakken in de oven op 180 C.
Dan met satéprikker in de koek prikken om te kijken of deze gaar is.
Als de prikker er droog uitkomt, is de koek gaar.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage