INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19807252 Bezoekers
5 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 15,-
Het neemt 20 minuten voorbereidingstijd en 30 minuten stooftijd
4 moten verse kabeljauw
4 sjalotjes
2 teen knoflook
2 lombok (Spaanse peper)
1 theel. terasi bakar
4 theel. asem (tamarinde)
2 salamblad
1 eetl. ketjap asin (zoute ketjap)
beetje zout eventueel
2 tomaten
4 schijf ananas
plantaardige olie
Snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhacker , stoofpan met deksel
De sjalotjes en knoflook pellen.
Als je niet van heet houdt de zaadjes uit de lomboks halen.
De ananas schillen , in schijven snijden en deze weer in blokjes.
De tomaten in stukjes snijden.
De sjalotjes, knoflook en lomboks heel fijn snijden.
De sjalotjes, knoflook, lomboks en terasi in wat olie fruiten.
Dan 2 glazen heet water erbij doen en gaat de vis erbij , samen met de asem, salamblad en ketjap asin.
Laat dit 20 minuten op zacht vuur stoven.
Dan de ananas en de tomaat erbij en eventueel nog wat zout en nog 10 minuten laten stoven.
Dit is een lekker fris en licht gerecht.
Met wat rijst en komkommer is het selamat makan.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage