Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Tel. / adres boeken

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Bezoekers vanaf jun. '09

 19807252 Bezoekers

 5 Bezoekers online

rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Ikan Pindang Jambi (vis stoof gerecht)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Dit gerecht is voor 4 personen en kost € 15,-
Het neemt 20 minuten voorbereidingstijd en 30 minuten stooftijd

Ingrediënten:

4 moten verse kabeljauw
4 sjalotjes
2 teen knoflook
2 lombok (Spaanse peper)
1 theel. terasi bakar
4 theel. asem (tamarinde)
2 salamblad
1 eetl. ketjap asin (zoute ketjap)
beetje zout eventueel
2 tomaten
4 schijf ananas
plantaardige olie

Benodigdheden:

Snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhacker , stoofpan met deksel

Voorbereidingen:

De sjalotjes en knoflook pellen.
Als je niet van heet houdt de zaadjes uit de lomboks halen.
De ananas schillen , in schijven snijden en deze weer in blokjes.
De tomaten in stukjes snijden.
De sjalotjes, knoflook en lomboks heel fijn snijden.

Bereiding:

De sjalotjes, knoflook, lomboks en terasi in wat olie fruiten.
Dan 2 glazen heet water erbij doen en gaat de vis erbij , samen met de asem, salamblad en ketjap asin.
Laat dit 20 minuten op zacht vuur stoven.
Dan de ananas en de tomaat erbij en eventueel nog wat zout en nog 10 minuten laten stoven.
Dit is een lekker fris en licht gerecht.
Met wat rijst en komkommer is het selamat makan.

Luister naar de kookles: Ikan Pindang Jambi

(uitgezonden bij Indo Radio)

Luister naar de voorbereidingen:

Luister naar de de bereiding in de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 07:48
Categorie: - Vis / Garnalen gerechten
Pagina gelezen 3796 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië