INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
20017647 Bezoekers
30 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
Het neemt 20 minuten voorbereidingstijd en 45 minuten baktijd
Het kost € 8,-
8 sneetjes oud wit brood
2 eetlepels cakemeel of zelfrijzend bakmeel
200 gr. gesmolten boter
300 gr witte suiker
2 pakjes vanillesuiker
1/3 theel. zout
½ liter Bulgaarse yoghurt
1 dl droge sherry
Kom, mixer of garde, pannetje om boter te smelten, oven, ronde taartvorm van 24 cm doorsnee
Boter smelten en een beetje af laten koelen.
De taartvorm met boter invetten.
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
De ingrediënten afwegen.
De korstjes van het brood snijden en het brood in kleine stukjes snijden of in foodprocessor klein maken.
De eieren schuimig kloppen.
Het brood met de sherry en yoghurt fijn prakken (foodprocessor of mixer).
Dan de geklopte eieren, suiker, gesmolten boter, vanillesuiker en zout toevoegen.
Dit mengsel in de taartvorm doen en in de oven plaatsen.
Oven op 180 C zetten en de taart 45 minuten bakken.
Hierna kun je hem eventueel nog 2 minuten onder de gril doen om een bruin korstje te krijgen.
Met satéprikker in de taart prikken en als deze er droog uitkomt is de taart gaar.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage