INDOPEDIA
|
De Indische Encyclopedie
|
19870515 Bezoekers
44 Bezoekers online
"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.
De kip wordt eerst in een kruidige saus gaar gesudderd.
En daarna gebakken.
Maar je kunt hem natuurlijk ook in plaats van bakken, barbecuen.
De hoeveelheden zijn voor 4 personen en het kost € 12,-
Het is 20 minuten voorbereiden, 20 minuten sudderen en 10 minuten bakken.
1 kip of 4 kippedijstukken (1 kg)
2,5 cm laos of 2 theel. laospoeder
2 lombok (Spaanse peper)
6 sjalotjes
4 teen knoflook
4 salamblad
½ blok santen (cocosmelk)
1 bouillonblokje
plantaardige olie
1 glas heet water
Snijplank en mesje, hakmes, pan om te stoven, frituurpan en eventueel keukenpapier, foodprocessor of blitzhacker.
De kip in stukken hakken.
De sjalotjes en knoflook schillen.
De lomboks van zaden en zaadlijsten ontdoen als je niet van pittig houdt.
De sjalotjes, knoflook en lombok, fijn maken in foodprocessor.
In een pan 1 glas heet water doen en hierin de santen oplossen.
Doe er dan de laos en salamblad bij.
En de fijn gemaakte sjalot, knoflook, lombok mengsel, het bouillonblokje en alle kipstukken.
De kip gaar laten sudderen op zacht vuur en af en toe roeren.
Als alle vloeistof verdampt is, de pan van het vuur halen.
Olie op hoog vuur verhitten en hierin de kipstukken rondom bruin bakken.
Uit laten lekken op keukenpapier.
(uitgezonden bij Indo Radio)
Er heeft nog niemand gereageerd.
Voor meer informatie over nieuws uit de kranten van Nederlands-Indië
La vie est un pélerinage