Zoek
 
Sluiten
INDISCHE ENCYCLOPEDIE
Indopedia
INDOPEDIA
De Indische Encyclopedie
 

Index encyclopedie

Recepten, Gerechten

Djamu (Jamu) - medicinale kruiden , planten en vruchten. Ziekten & Kwalen

Indische Boekrecensies

Verhalen

Bladmuziek Krontjong

Indische culturele agenda / kalender
Bezoekers vanaf jun. '09

 16395573 Bezoekers

 13 Bezoekers online

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief.
zzarPP
Tik de bovenstaande code:
rss Deze artikelen zijn ook met een RSS reader te lezen. :
https://www.indopedia.nl/data/nl-articles.xml

Gadon babi (gestoomd gehakt)yolande waleson

"Indisch koken met Yolande Waleson", met live opnames in de keuken.

Vandaag maak ik Gadon babi.
Een gerecht met gehakt van half varkensvlees (babi) en half rundvlees, waarbij het gehakt vermengd met kruiden en cocos in een pakketje verpakt, wordt gestoomd.
Als verpakkingsmateriaal kun je bananenblad nemen.
De geur van het bananenblad geeft het gerecht iets extra.
Maar met bakpapier gaat het ook goed of een emaille kommetje.
Het gerecht is voor 4 personen en kost € 12,-
Het neemt 20 minuten voorbereidingstijd en 20 minuten stoomtijd.

Ingrediënten:

500 g gehakt half om half
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel. djintenpoeder (komijn)
1 theel. ketoembarpoeder (korianderzaad)
1 lombok (Spaanse peper)
1 theel. laospoeder
4 gepofte kemirienoten
1,5 dl. santen (cocosmelk)
zout

Benodigdheden:

Bakpapier of bananenblad en cocktailprikkers, stoompan (of vergiet in een gewone pan), snijplank en mesje, foodprocessor of blitzhacker, eventueel een emaille kommetje.

Voorbereiding:

De ui en knoflook schillen.
Als je niet van pittig houdt, de zaadjes uit de lombok halen.
De ui, knoflook, lombok en kemirienoten samen fijn maken in de foodprocessor.
Als je bananenblad gebruikt, snijdt dan 4 stukken van ongeveer 20 cm af, was het en verwarm het even boven een gasvlam om ze soepel te maken.
Bij bakpapier , vier stukken van 20 x 20 cm afknippen.

Bereiding:

Meng het gehakt met het ui/knoflookmengsel en de kruiden en roer er dan de santen (cocosmelk) en zout naar smaak door.
Verdeel het gehakt over het bakpapier/bananenblad.
Het bananenblad met twee cocktailprikkers vastzetten.
Bij het bakpapier de drie open zijkanten dubbelvouwen naar binnen, zodat er een pakketje ontstaat.
In de stoompan water aan de kook brengen en dan de pakketjes in de stomer doen.
Het gehakt in 30 minuten gaar stomen.

Luister naar de kookles: Gadon babi

(uitgezonden bij Indo Radio)

Voorwerk:

In de keuken:


Creatie datum: 05/12/2016 08:25
Categorie: - Vleesgerechten
Pagina gelezen 1994 keren


Reacties op dit artikel

Er heeft nog niemand gereageerd.

Nieuws van den dag uit het voormalig Nederlandsch-Indië